Ingezonden persbericht


Grote directe deelneming ontwikkelingslanden op Vakantiebeurs 2008

Op de Vakantiebeurs 2008 zullen Intraservice BV en het CBI (Centrum tot Bevordering van de Import uit Ontwikkelingslanden) zoals ieder jaar een aantal paviljoens organiseren waarin ontwikkelingslanden zichzelf aan de Nederlandse toerist presenteren. Landenverkeersbureaus, incoming touroperators en community based tourisme organisaties brengen in een directe contact hun toeristisch aanbod onder de aandacht van de bezoekers van de Vakantiebeurs.

Intraservice BV is een particuliere organisatie die sinds 1990 jaarlijks collectieve deelnemingen uit verre bestemmingenlanden op de Vakantiebeurs organiseert. De Intraservice paviljoens voor Verre Bestemmingen en Latijns Amerika zijn ieder jaar weer grote publiekstrekkers. In de 2008 editie van de Vakantiebeurs zullen Afrikaanse landen zoals Namibië, Uganda, Ethiopië, Mauritius en Tanzania in het Verre Bestemmingen Paviljoen zichzelf op de kaart zetten. Daarnaast presenteren Syrië, Nepal, Sri Lanka, Malediven en Vietnam zichzelf aan het publiek. Suriname pakt dit jaar groots uit in hal 1. In het Latijns Amerika Paviljoen keert Panama na een afwezigheid van drie jaar terug en nieuwkomer is Nicaragua. Peru en Argentinië versterken zoals ieder jaar het Latijns Amerika Paviljoen met hun aanwezigheid. Buiten de paviljoens zullen Algerije en Egypte hun aanbod presenteren.

Het CBI is een agentschap van het Ministerie van Buitenlandse Zaken en stimuleert door haar paviljoens op de Vakantiebeurs het duurzame toerisme naar een aantal ontwikkelingslanden. Tevens beschikt het paviljoen in hal 3 over een podium waar gedurende de beurs het publiek kan genieten van spetterende optredens.

De Vakantiebeurs vindt plaats van 8 13 januari 2008 in de Jaarbeurs in Utrecht. Op 8 januari is de beurs exclusief geopend voor vakbezoekers.

Vlaardingen, november 2007



Ingezonden persbericht