Ingezonden persbericht


Specialist in ferryovertochten introduceert zich in stijl

Overtocht.nl met 6.500 liter water naar Vakantiebeurs

Nog nooit was er zó veel water op de jaarlijkse Vakantiebeurs. De verantwoordelijkheid voor deze ludieke actie ligt bij Overtocht.nl, specialist in ferryovertochten binnen Europa. Hoewel de organisatie op dit front de grootste speler in Nederland is, bleef een presentatie aan het grote publiek tot nu toe uit. Nu dat er dan eindelijk van komt, worden kosten noch moeite gespaard. Overtocht overspoelt de Vakantiebeurs met een gigantische hoeveelheid water.

Overtocht.nl werkt samen met 41 ferrymaatschappijen op zo n vierhonderd trajecten. Of het nu gaat om een overtocht tussen Turkije en Griekenland of tussen Finland en Estland: het wordt geregeld. De organisatie is hét aanspreekpunt voor alle Nederlanders die waar dan ook in Europa een oversteek per boot willen maken. Met de auto, caravan, motor, bus, camper, fiets of gewoon als voetganger. Via Overtocht.nl is elke denkbare boot in Europa razendsnel te boeken. Dat kan zowel via het reserveringssysteem op de website als telefonisch.

Gemakkelijk en snel

Door ontwikkelingen als het internet en de almaar voortschrijdende globalisering zijn de meeste reizigers vandaag de dag uitstekend in staat hun reis zelf te organiseren. Waarom is er dan toch behoefte aan een intermediair als Overtocht.nl? Volgens algemeen manager Jaap Tol is de meerwaarde overduidelijk. Een trip van Hoek van Holland naar Harwich kunnen mensen prima zelf boeken via bijvoorbeeld Stena Line. Maar een overtocht tussen Kroatië en Italië wordt al lastiger. Zeker als je de taal niet beheerst en niet weet wat de mogelijkheden zijn. En dan heb ik het nog niet eens over het doorgeven van wijzigingen in de reservering. Een heel gedoe allemaal. Met Overtocht.nl heb je daar geen last van. Eén telefoontje of mailtje en het is geregeld.

Voor toeristen én reisbureaus

Dankzij overzichtelijke prijsvergelijking, een online reserveringssysteem en optimaal betaalgemak boekt iedereen in een handomdraai een ferryticket. Daarnaast is Overtocht.nl ook prima bereikbaar via andere kanalen dan internet. Juist de combinatie van aanwezigheid op het internet en fysieke contactmogelijkheden maakt het concept uniek. De persoonlijke werkwijze geen automatische keuzemenu s, maar direct een medewerker aan de lijn spreekt vakantiegangers aan. En ook reisbureaus zien in Overtocht.nl een goede samenwerkingspartner. De mogelijkheid om direct in het boekingssysteem van Overtocht.nl te werken, speelt daarbij een voorname rol.

Vakantiebeurs

Overtocht.nl presenteert zich voor het eerst op de Vakantiebeurs, van 8 tot en met 13 januari 2008 in de Jaarbeurs Utrecht. Een introductie die niet onopgemerkt zal blijven. Vrijwel de hele stand bestaat uit water; maar liefst 6.500 liter in totaal. In de enorme waterbak liggen tal van radiografisch bestuurbare bootjes en een haven, vuurtoren en hindernisbaan. De enige modelferryboot in Nederland een Condorferry van maar liefst één meter met straalaandrijving maakt het geheel compleet. Jaap Tol: Kinderen, en hun ouders natuurlijk, kunnen zich hier helemaal uitleven. Dit alles onder de deskundige begeleiding van vrijwilligers van Vaargroep Rijnmond. We zorgen voor een geweldig, nooit eerder vertoond schouwspel in de Jaarbeurs.

Handige kaart met alle ferrylijnen

Naast deze ludieke attractie is er uiteraard ook ruimte voor serieuze uitleg over de diensten van Overtocht.nl , verduidelijkt Jaap Tol. Zowel toeristen als reisbureaus informeren we graag over de mogelijkheden. Verder kunnen ze bij ons terecht voor een Overtocht vaarkaart met daarop álle ferrylijnen in Europa. Een ideaal hulpmiddel voor zowel vakantiegangers als de reisbranche.

Overtocht.nl is op de Vakantiebeurs te vinden in Hal 10, stand C33.