Gemeente Heerlen

De culturele lente begint dit jaar vroeg in Heerlen!

NIEUWE NOR, Parkstad Limburg Theaters, Glaspaleis Heerlen en Cultura Nova nemen initiatief tot eerste Culturele Nieuwjaarsborrel in Parkstad Limburg

Op dinsdag 8 januari 2008 a.s. wordt op initiatief van de NIEUWE NOR, Parkstad Limburg Theaters, Glaspaleis Heerlen en Cultura Nova in het Glaspaleis de eerste officiële Culturele Nieuwjaarsborrel gehouden. Van 17.00 uur tot 20.00 uur zijn culturele aanbieders van Parkstad uitgenodigd om samen het glas te heffen op een nieuw cultureel jaar.

Met het initiatief wil het viertal culturele aanbieders de spreekwoordelijke Heerlense 'culturele lente' een extra impuls geven en daarmee de aanzet doen voor een jaarlijks terugkerend evenement waarop ze er op hopen dat meerdere aanbieders zullen inhaken. De gedachte is om de Culturele Nieuwjaarsborrel ieder jaar op een andere locatie te houden. Het biedt de mogelijkheid voor culturele aanbieders en de belangrijkste spelers in het culturele veld om in gesprek te gaan over de actualiteit en de toekomst van cultuur in Parkstad. De eerste editie van de Culturele Nieuwjaarsborrel staat tevens in het teken staat van de kennismaking met de nieuwe directeur van het Glaspaleis Stijn Huijts. Hij zal als gastheer rond 17.30 uur de spits afbijten met een passende toespraak. Na afloop van de borrel kunnen de genodigden naar een voorstelling in het Parkstad Limburg Theater Heerlen of naar een jazzconcert in het Glaspaleis.

////////////////////////////////////
Informatie voor de pers:
Janneke Schmeitz / Charlotte Berkhout
j.schmeitz@heerlen.nl / c.berkhout@heerlen.nl
045-5772203


---- --