Politie Amsterdam-Amstelland



Man stierf natuurlijke dood / Wannepad (08/01/08)

De 47-jarige Poolse man die maandagmiddag dood in zijn woning aan het Wannepad werd gevonden, blijkt op natuurlijke wijze te zijn gestorven. Uitgebreid forensisch onderzoek heeft dat aangetoond. Eerder hield de politie rekening met een misdrijf.

Voorgaand bericht: Dode man in woning aangetroffen/Wannepad (2008006099) Op het Wannepad 36 in Amsterdam is op maandagmiddag 7 januari, om halfdrie, een dode man aangetroffen in een woning. De politie heeft het vermoeden dat er sprake is van een misdrijf. Wie het slachtoffer is, is nog niet bekend.

Na melding werd het stoffelijk overschot gevonden. De man was alleen in de woning. Er wonen verschillende mensen in het pand. De dienst Forensische Opsporing heeft een onderzoek ingesteld, maar het is nog niet duidelijk geworden of er daadwerkelijk een misdrijf heeft plaatsgevonden. Op dinsdag 8 januari zal er sectie plaatsvinden. Rechercheurs van bureau Opsporing van district West behandelen dit onderzoek.

Lichtgewonde bij straatroof / Industrieweg Duivendrecht (08/01/08)

Op de Industrieweg in Duivendrecht werd op dinsdagmorgen 8 januari, rond acht uur, een vrouw van haar tas beroofd. De straatrover vluchtte in een gestolen auto.

Het slachtoffer liep op de Industrieweg uit de richting van Diemen Zuid en werd benaderd door een negroïde man met een sjaal voor zijn gelaat. Deze sloeg haar zonder wat te zeggen in het gelaat. Hij pakte daarna haar tas af en stapte in een auto. Hiermee is hij weggevlucht over de Rozenburglaan in de richting van Amsterdam Oost. Het slachtoffer raakte lichtgewond.

De gebruikte auto bleek eerder op 25 december te zijn gestolen in de binnenstad van Amsterdam.

Het straatroofteam van district Oost heeft de zaak in onderzoek.

Dronken automobilist rijbewijs kwijt / Jacob Paffstraat (08/01/08)

Een 61-jarige Amsterdamse automobilist is maandagavond betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. De man reed rond 22.00 uur op de Jacob Paffstraat en werd gecontroleerd, omdat zijn rijstijl opviel. De ademanalyse gaf 910 ug/l aan, ruim vier keer de toegestane hoeveelheid. Hij kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren.