GTI NV

version

Total E&P Nederland en Fabricom Oil & Gas sluiten Service Contract voor offshore engineering en constructiewerkzaamheden

IJmuiden, 8 januari 2008

Total E&P Nederland en Fabricom Oil & Gas sluiten deze maand een nieuwe raamovereenkomst voor detailengineering en constructiewerkzaamheden op 21 offshore productieplatforms in het Nederlandse deel van de Noordzee. De overeenkomst omvat een periode van vijf jaar met een optie voor verlenging met drie jaar. In juli van dit jaar tekende Fabricom Oil & Gas al het onderhoudscontract voor deze platforms. Met dit nieuwe contract behoudt en verstevigt Fabricom Oil & Gas haar positie in de Nederlandse offshore markt.

De werkzaamheden die onder deze raamovereenkomst worden uitgevoerd, vinden op lumpsum-basis plaats voor de diverse fases van het werk. Volgens directeur Arno van Poppel van Fabricom Oil & Gas is dit een nieuwe manier van werken voor de branche: "Binnen het afgesproken budget legt Total E&P Nederland de verantwoordelijkheid voor de detailengineering, de uitvoering en de planning van de diverse (deel)projecten bij ons neer. Een bewijs van vertrouwen, dat we in goede samenwerking het totale pakket van werkzaamheden aankunnen."

Total E&P Nederland behoudt de verantwoordelijkheid voor de studies en basic engineering alsmede de inkoop van materialen met een hoge kostprijs en lange levertijd.

Op 17 december 2007 werd het contract ondertekend door de heer C. Guéritte, directeur van Total E&P Nederland en de heer A. van Poppel, directeur van Fabricom Oil & Gas.

Naast het onderhoud wordt Fabricom Oil & Gas nu partner voor het projectmanagement, detailengineering, werkvoorbereiding, procurement, prefabrication, offshore installation en precommissioning. Dit gebeurt volgens het principe van 'construction driven engineering', waarbij de constructie-ervaring als leidraad dient voor de engineering. Total E&P Nederland levert daarnaast twee resident engineers die in het Fabricom Oil & Gas kantoor zullen werken en de schakel vormen tussen de basic-en de detailengineering. Praktijkervaring leert dat deze werkwijze een hogere kwaliteit, kortere doorlooptijden en lagere kosten van het eindproduct oplevert.
Voor de uitvoering en de bewaking van het contract is een speciaal contract- en projectmanagementteam verantwoordelijk.

Als partners in detailengineering heeft Fabricom Oil & Gas de bedrijven DHV in Zaandam en IV Oil & Gas in Papendrecht aangetrokken. Dit geïntegreerde projectteam werkt vanuit het hoofdkantoor te IJmuiden en bewaakt onder meer budget, planning, kwaliteit en documentatie.

---

Fabricom Oil & Gas levert expertise in engineering, fabricage en onderhoud voor zowel onshore- als offshoreprojecten. Met vestigingen in zowel Noorwegen, Verenigd Koninkrijk, België en Nederland is Fabricom sterk vertegenwoordigd in en rondom de Noordzee. Fabricom Oil & Gas maakt onderdeel uit van de SUEZ Energy Services; een van de vier internationale bedrijfsonderdelen van de beursgenoteerde, industriële SUEZ groep. SUEZ Energy Services, Europees leider op het gebied van installaties en technische dienstverlening, ontwikkelt voor opdrachtgevers in de industrie, utiliteit en infratechniek, waardevolle oplossingen met betrekking tot ontwerp, realisatie en onderhoud van technische installaties, evenals oplossingen voor energiebeheer en langdurig multidisciplinair beheer. SUEZ Energy Services telt 66.000 medewerkers en realiseerde in 2006 een omzet van 10,7 miljard Euro.

---

Nadere informatie over Fabricom Oil & Gas is verkrijgbaar bij:

FABRICOM OIL & GAS BV
Arno van Poppel, Managing Director
Strandweg 4, 1976 BS IJmuiden
P.O. Box 73, 1970 AB IJmuiden
tel. 0255 - 561 065
mob. +31 6 55 85 30 01
arno.van.poppel@fabricom.nl
www.fabricom.nl
www.gti-group.com

Of bij:
Ingrid Clauwaert, Manager Public Relations
Kosterijland 50, 3981 AJ Bunnik; postbus 210, 3980 CE Bunnik Telefoon: 030 656 94 59; fax: 030 656 94 15
email: ingrid.clauwaert@gti-group.com; internet: www.gti-group.com