GroenLinks Rotterdam

P E R S B E R I C H T

GroenLinks Rotterdam: zet alle poortjes ov-chipkaart per direct open

Rotterdam, 8 januari 2007

De Rotterdamse GroenLinks-fractie wil dat alle poortjes in de metro direct worden opengezet en dat reizigers hun geld terug kunnen krijgen als ze hun ov-chipkaart inleveren. Dit naar aanleiding van het bericht dat de chip in de kaart is te kraken. Raadslid Arno Bonte heeft voor aanstaande donderdag een spoeddebat aangevraagd over de kwestie.

GroenLinks maakt zich al langer zorgen over de ov-chipkaart. In juli startte de Rotterdamse fractie de website ov-chipklacht.nl waar reizigers kun problemen konden melden. Inmiddels zijn op deze site ruim 5000 klachten binnengekomen. Twee van die klachten kwamen van reizigers die op hun reisoverzicht reizen terugzagen van reizen die ze nooit gemaakt hebben. Ik zou niet verbaasd zijn als er al gekopieerde kaarten in omloop zijn , aldus Bonte.

Het raadslid is boos op de het Rotterdamse openbaar vervoerbedrijf. De RET heeft ons verzekerd dat de ov-chipkaart 100 procent veilig is. Dat blijkt nu niet het geval. Bonte wil dat de invoering van de ov-chipkaart wordt stilgezet totdat er een garantie over de veiligheid van de kaart gegeven kan worden. Tot die tijd moeten alle poortjes weer worden opengezet en moeten reizigers die dat willen de aanschafkosten van de kaart en het reistegoed terug kunnen krijgen.


---

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Arno Bonte Raadslid GroenLinks Rotterdam 06 - 247 59 207