Gemeente Utrecht


beantwoording vragen 2007, nr. 124inzake belijning verkeersplein Hooggelegen.


2007 SCHRIFTELIJKE VRAGEN
124 Vragen van mevr. ir. I.G.M. de Bondt
(ingekomen 13 december 2007\
en antwoorden door het college verzonden op 8 januari 2008 )


Bij verkeersplein Hooggelegen in Utrecht-Zuidwest ontbreekt een goede belijning op de weg. Dit is onder meer te merken als je van de ds. Martin Luther Kinglaan in zuidelijke richting afbuigt naar de A2. Automobilisten hebben hierdoor moeite om hun baan te houden, wat zorgt voor gevaarlijke situaties. Bij nat weer zijn de strepen op de weg onzichtbaar. Je kunt bijna wachten op een ongeluk.

De VVD maakt zich zorgen over de veiligheid van automobilisten. Een goede belijning op de weg draagt bij aan deze veiligheid. Daarom heeft zij de volgende vragen aan het College:

1. Is het College zich bewust van de verkeersgevaarlijke situatie bij Verkeersplein Hooggelegen?


Ja.


2. Is het College bereid zorg te dragen voor een goede belijning? Zo ja, op welke termijn denkt het College dit te kunnen bewerkstelligen?


Wij hebben een aannemer opgedragen begin januari 2008 de belijning te herstellen. Zodra de weersomstandigheden en de staat van het wegdek dit toelaten zal hij het werk uitvoeren. Eind december moest hij het herstelwerk staken, omdat het materiaal onvoldoede hechtte als gevolg van de lage temperatuur en hoge luchtvochtigheid. Ook was het wegdek te vochtig en lag er strooizout op.


---- --