Vereniging Reizigers Openbaar Vervoer (ROVER)


PERSBERICHT

"Schort gebruik chipkaart op!"

Naar aanleiding van de geslaagde hackpoging op de OV-chipkaart en de hardnekkige problemen tijdens het testen in Rotterdam verlangt Reizigersvereniging ROVER onmiddellijke uitschakeling van de OV-chipkaart totdat precies duidelijk is hoe de problemen rond het hacken en de fouten in het Rotterdamse testbedrijf kunnen worden opgelost.

ROVER vreest dat het hackers nu kan lukken, een kaart te kopiëren, en daarmee op kosten van een ander te reizen. Hiervoor wordt de term electronisch zakkenrollen wel gehanteerd. Verder gaat het niet goed met het testen van de OV-chipkaart in Rotterdam. Reizigers raken regelmatig hun borg kwijt. Bij het instappen schrijven ze 4 euro van hun kaart af, bij het uitstappen krijgen ze -als het goed is- het verschil tussen deze borg en de ritprijs op hun kaart terug gestort, maar dat laatste gaat zeer regelmatig mis. ROVER heeft aan de RET gevraagd hoe vaak dit probleem zich per dag voordoet, maar de RET heeft deze vraag nog niet beantwoord. ROVER schat dat deze afrekenfout dagelijks zo n duizend keer wordt gemaakt.

Deze zorgwekkende situatie is voor ROVER dus aanleiding om uitschakeling van de OV-chipkaart te verlangen totdat alle problemen zijn opgelost. Het kan niet zo zijn dat de reiziger financiële risico s blijft lopen.

Pagina geplaatst: 8 januari 2008

Adresgegevens van ROVER
Postadres: Postbus 2132
3800 CC Amersfoort
Bezoekadres: Utrechtseweg 59
3818 EA Amersfoort
(maandag t/m vrijdag van 10 tot 17 uur)
Telefoon: 033 - 422 04 50
Informatie buitenland: 033 - 422 04 54 (alleen voor leden) Fax: 033 - 422 04 51