Ingezonden persbericht


Inter Access benoemd tot IBM ValueNet partner voor FileNet

Hilversum, 08 januari 2008 - ICT-dienstverlener Inter Access in Hilversum is door softwarebedrijf IBM benoemd tot FileNet ValueNet Partner. FileNet - onderdeel van IBM - is gespecialiseerd in software voor Enterprise Content Management (ECM). Het bedrijf is wereldwijd marktleider op dit gebied.

Inter Access is de eerste IBM Premier Partner in Nederland, die zich nu tevens FileNet ValueNet Partner mag noemen. De benoeming betekent onder meer dat Inter Access naast de bestaande contentmanagementoplossingen van IBM nu ook de specifieke ECM-oplosingen van FileNet gaat leveren en implementeren.

Het Hilversumse bedrijf gaat met het oog daarop flink investeren in kennis. ECM is voor bedrijven de manier bij uitstek om informatie-intensieve processen te stroomlijnen. Door alle ongestructureerde informatie, zoals e-mail, documenten, facturen en formulieren, systematisch op te slaan en te ontsluiten, is meer efficiëntie mogelijk. Ook kan een organisatie daardoor beter voldoen aan eisen op het gebied van wet- en regelgeving.

Inter Access is een van de grootste IBM businesspartners in de Benelux, met veel kennis en expertise op het gebied van portals, webcontentmanagement en collaboration. Inter Access heeft daarnaast ruime kennis opgebouwd rondom storageoplossingen. Door al deze expertise te combineren met het FileNet-portfolio, is Inter Access in staat complete end-to-end oplossingen bij klanten te implementeren.

"Wij kijken daarbij niet naar alle los staande oplossingen en systemen, maar gaan uit van een integrale visie op automatisering", zegt Hendrik-Jan van Maanen, directeur IBM Solutions bij Inter Access. "De software van FileNet past naadloos in onze concepten voor Service-Oriented Architectures en High-Performance Workplace. Beide concepten zorgen voor een businessgerichte benadering van IT en bieden eindgebruikers alle functionaliteit die ze nodig hebben in hun dagelijkse werk."

"Voor FileNet zijn gespecialiseerde partners een belangrijke pijler van ons succes", zegt Derk-Jan Brand, Sales Manager BeNeLux, IBM ECM. "Wij zijn enthousiast over het feit dat Inter Access nu toetreedt tot ons ValueNet-programma. Inter Access is al jarenlang een betrouwbare IBM businesspartner en beschikt over alle ervaring en kennis om een succes te maken van FileNet-implementaties bij klanten."

# # #

Over FileNet
FileNet, een IBM Company, is een toonaangevend leverancier van innovatieve oplossingen op het gebied van Enterprise Content Management (ECM), Business Process Management (BPM) en compliance. FileNet-oplossingen helpen klanten beter en sneller beslissingen te nemen. Ze ondersteunen organisaties bij het beheren van content, het voldoen aan wet- en regelgeving en het stroomlijnen van processen. Sinds de oprichting van FileNet in 1982 hebben meer dan 4.300 organisaties FileNet-oplossingen ingezet om bedrijfskritische content en processen optimaal te beheren.

Over Inter Access
Met ruim 1.100 medewerkers in Nederland en België is Inter Access de IT-dienstverlener voor de ontwikkeling èn het beheer van de informatievoorziening van middelgrote en grotere organisaties in de publieke sector, zorg, handel, industrie en financiële dienstverlening. Met onze kernactiviteiten Consulting, Technology, Solutions en Managed Services bieden we onze klanten integrale IT-oplossingen op basis van standaardcomponenten dan wel op basis van maatwerk, of door de inzet van mensen met hoogwaardige kennis en ervaring. Inter Access kiest bewust voor het toepassen van op standaarden gebaseerde technologie van de toonaangevende leveranciers IBM, Microsoft, Oracle en SAP. Daardoor zijn krachtige partnerships gegroeid en ontvangt Inter Access jaar na jaar prestigieuze innovatieprijzen.