Gemeente Heerlen

PERSBERICHT

Bert van den Brink opent het nieuwe jaar op het dak van het Glaspaleis

Op dinsdag 8 januari 2008 luidt Bert van den Brink met zijn trio het nieuwe jaar in tijdens Jazz on the Roof, op het dak van het Glaspaleis. Bert van den Brink won het afgelopen jaar de VPRO/Boy Edgar Prijs 2007, de belangrijkste prijs in Nederland op het gebied van jazz en geïmproviseerde muziek. Samen met bassist Frans van Geest en drummer Hans van Oosterhout speelt Bert van den Brink op dinsdag 8 januari vanaf 21.00 uur in Restaurant Glaspaleis op de vijfde verdieping.

Bert van den Brink
In april 2007 ontving jazzmusicus Bert van den Brink de VPRO/Boy Edgar Prijs, waarna een speciale tour volgde door Nederland. Afgelopen najaar bezocht Bert van den Brink reeds verschillende concertpodia, met een speciaal op deze prijs geënt programma. Het repertoire bestaat uit eigen composities en bewerkingen van jazz-standards, met uiteraard veel ruimte voor improvisatie. Tijdens zijn tour speelde Bert eerder zowel solo als met zijn trio. Bert van den Brink sluit zijn tour af met een optreden in het Glaspaleis, waar hij met zijn trio zal optreden.

Bert van den Brink (1958) is jazzpianist, docent en componist/arrangeur en producer. De eerste pianoles kreeg hij toen hij vijf jaar oud was. In 1976 begon Bert met zijn opleiding tot klassiek pianist aan het Utrechts Conservatorium, waar hij les kreeg van Herman Uhlhorn. In 1982 studeerde hij cum laude af. Nog in dat zelfde jaar werd Bert docent piano lichte muziek aan het Utrechts Conservatorium. Hij improviseerde al van jongs af aan op piano en orgel en is op dat gebied autodidact. In de eerste periode na zijn studie heeft Bert regelmatig klassieke concerten gegeven, later sloeg de balans meer door naar de lichte muziek.

De musici waarmee Bert heeft gespeeld en speelt zijn o.a. Toots Thielemans, Chet Baker, Nat Aderly, Benny Golson, Lee Konitz, Rick Margitza, Philip Catherine, Jesse van Ruller, Clare Fischer, Enrico Pieranunzi, Louis van Dijk, Jules de Corte, Cor Bakker, John Engels, Hein van de Geyn, Hans van Oosterhout, Dee Dee Bridgewater en Denise Jannah.

Bert geeft solo jazz recitals live, via het internet en via de cd; allemaal onder de naam 'Bert's Bytes'. In het verleden bracht Bert verschillende solo albums uit. Het solo-album 'Jazz at the Pine Hill' leverde hem een Edison-nominatie op. Bert is ook actief als arrangeur/producent. Het Metropole Orkest, het Nederlands Blazers Ensemble, Paul de Leeuw, Denise Jannah en anderen spelen arrangementen en bewerkingen van hem. Het hoogtepunt op dit gebied is de bewerking van de opera 'Porgy'.

Jazz on the Roof wordt georganiseerd door Glaspaleis Heerlen in samenwerking met Muziekschool Heerlen en Stichting Heerlen Jazz. Kaarten kosten ¤ 7,50 en zijn te bestellen via de balie van het Glaspaleis: 045-5772200. Voor aanvang van het concert kunt u in Restaurant Glaspaleis genieten van een speciaal dagmenu, à ¤ 17,95 incl. concertkaartje, reserveren: 045-5772289.

Glaspaleis, venster op cultuur
Bongerd 18
6411 JM Heerlen
045-5772200

www.glaspaleis.nl
www.bertvandenbrink.com
www.vproboyedgarprijs.nl

////////
informatie voor de pers:
Janneke Schmeitz / j.schmeitz@heerlen.nl Charlotte Berkhout / c.berkhout@heerlen.nl

Bijlagen
Foto's: Bert van den Brink, fotograaf: Marco Borggreve