Dexia Bank


Mandated Lead Arrangers Dexia, Dresdner Kleinwort en Lloyds TSB sluiten kredietfaciliteit van EUR286 miljoen af voor Babcock & Brown Infrastructure

8/01/2008

De financiering van de acquisitie van de in België gevestigde havenbedrijven Manuport NV en Westerlund NV door Benelux Port Holdings, waarin Babcock & Brown Infrastructure (BBI) een meerderheidsbelang heeft, is financieel gezien afgerond.

Manuport is een gevestigde en toonaangevende waarde als operator van bulk terminals en leverancier van verticaal geïntegreerde logistiek in de havens van Antwerpen, Gent, Le Havre en Varna in Bulgarije.

Westerlund is actief op het vlak van gemengde scheepsladingen en bulk terminals in de havens van Antwerpen, Rouen in Frankrijk en Changshu in China, en zou in 2007 volgens ramingen meer dan 9 miljoen ton vracht verhandeld hebben.

Op de kredietfaciliteit ten belope van 286 miljoen is voor 100% ingeschreven door Dexia, Dresdner Kleinwort en Lloyds TSB, die als MLA's (Mandated Lead Arrangers) en underwriters optreden.

De havenafdeling van BBI controleert nu een portefeuille van zeven Europese havenbedrijven, die actief zijn in 15 havens in Europa en één in China.

Contact :

Emmanuel Falisse + 32 2 222 16 76

Goedele Ertveldt + 32 2 222 15 03