Politiebond ACP

4 januari 2008

Kort geding verloren:actie gestaakt

Categorie: ACP - nieuws, Actueel, Politiestudenten, Politie in actie

De bonden hebben het kort geding verloren. De actie bij de BOB gaat hiermee niet door.

Woensdag hebben ACP en ANPV een demonstratieve vakbondsvergadering aangekondigd die aanstaande zaterdag in Den Haag moest plaatsvinden. Hiervoor waren alle politieambtenaren uitgenodigd die werken bij Bureau Orde en Bewaking (BOB) en daar als taak hebben het beveiligen van gebouwen, anders dan gebouwen van de politie. Volledige politie-bewaking bij de bewaakte gebouwen kon daarmee niet gegarandeerd worden. De regio Haaglanden heeft daarop een kort geding aangespannen tegen de actievoerende bonden.

De rechter oordeelde dat door de actie het waarnemingsniveau zo ernstig verlaagd wordt dat dit niet te overziende consequenties voor de veiligheid kan hebben. Het belang van de staatsveiligheid dient in dit geval te prevaleren boven het recht op staking.

Dat betekent dat de actie zaterdag niet doorgaat. De ACP betreurt dat het grondwettelijk recht op collectieve acties zich kennelijk niet uitstrekt tot deze actie. Uiteraard eerbiedigen wij wel de uitspraak en zullen deze nog nader gaan bestuderen. Vanmiddag beraden de bonden zich op nieuwe acties die bijdragen aan het doel: een goede CAO voor iedereen die bij de politie werkt met een inkomensstijging van 200 euro netto!

---

Links:
www.nos.nl/nosjournaal/artikelen/2008/1/4/040108_politieacties. html