Gemeente Venray voor horeca in weekend naar 4.30 uur

08 januari 2008

Vaste sluitingstijd voor horeca in weekend naar 4.30 uur

Het college van B en W heeft haar oorspronkelijke voorstel betreffende de sluitingstijden voor de Venrayse horeca bijgesteld. In het deze week vastgestelde raadsvoorstel wordt uitgegaan van een vast sluitingsuur voor het weekend van 4.30 uur.

Dit is de belangrijkste uitkomst van een overleg dat de gemeente gevoerd heeft met georganiseerde en ongeorganiseerde horeca, discotheek Zenith, Wijkplatform Venray Centrum en de politie. Deze sluitingstijden gelden niet voor discotheek Zenith. Hierbij is onder andere als voorwaarde gesteld dat zij na 03.00 uur geen nieuwe bezoekers meer toelaten.

Het overleg vond plaats naar aanleiding van de behandeling van het oorspronkelijke raadsvoorstel in de commissievergadering Stedelijk Beheer van november jl. Daar is door burgemeester Waals toegezegd opnieuw met alle partijen om de tafel te gaan en zodoende te komen tot een gedragen voorstel.
De commissie Stedelijk Beheer bespreekt het gewijzigde raadsvoorstel op 21 januari 2008 voordat het op 12 februari aan de Raad wordt voorgelegd.