Politie Twente

Persbericht Politie Twente dinsdag 8 januari 2008

Zoekactie in Twentekanaal naar vermiste man

Delden

Het dregteam en speciaal opgeleide duikers van het Korps Landelijke Politie Diensten (KLPD) hebben dinsdag 8 januari gezocht in het Twentekanaal nabij de sluis in Delden naar de sinds 16 december vermiste 83-jarige Willem Schmidt uit Enschede. De man en zijn fiets werden echter niet aangetroffen.

Op maandag 7 januari 2008 heeft de politie Twente met behulp van twee zogenaamde 'lijk'honden van het KLPD gezocht op het Twentekanaal nabij de sluis in Delden. Deze honden gespecialiseerd in het zoeken naar stoffelijke overschotten. Onafhankelijk van elkaar gaven de honden aan dat er mogelijk wat in het water aanwezig was. Het was bij de politie Twente tevens bekend, via de familie van de verdwenen Enschedeër, dat hij zich graag ophield in deze omgeving.

De aanwijzingen van de honden en de informatie van de familie was voor de politie Twente reden genoeg om uitvoerig in het water te zoeken. Dit gebeurde in samenwerking met het KLPD, Rijkswaterstaat en de Stichting Opsporings Apparatuur Drenkelingen (SOAD) uit Urk. Vanaf de boot werd in eerste instantie gezocht met sonarapparatuur. Omstreeks 15.00 uur gingen duikers het water in om enkele verdachte objecten te onderzoeken. Op diverse plaatsen in het Twentekanaal ter hoogte van Delden werd gedregd. De gehele actie duurde van 10.30 uur tot 18.30 uur. De man en zijn fiets werden echter niet aangetroffen.

Op 16 december 2007 verdween de 83-jarige Willem Schmidt, nadat hij omstreeks 13.00 uur die middag per fiets zijn woning had verlaten. Sinds de vermissing van de Enschedeër heeft de politie Twente op diverse locaties gezocht en binnengekomen tips nagetrokken. Daarbij werd samengewerkt met verschillende instanties, waaronder Staatsbosbeheer, Stadstoezicht en de Duitse politie. Ook boden 69 vrijwilligers van negen samenwerkende verschillende reddings- c.q. speurhondenverenigingen in Nederland hun diensten aan bij het zoeken naar de vermiste Enschedeër afgelopen zondag in het Aamsveen. .

Signalement:
De vermiste Willem Schmidt droeg op de dag van zijn verdwijning een rood/bruin jack, een bruine pet een beige ribbroek en een bruine fleecetrui met daaronder een oranje overhemd. Hij is ongeveer 1.70 meter en heeft een slank postuur. Hij is kalend en draagt een bril. De man fietste zondag 16 december op een nieuwe, lichtgrijze damesfiets van het merk Gazelle. Aan de fiets waren twee blauwe fietstassen bevestigd. Daar de 83-jarige hartpatiënt is en hij zonder zijn medicijnen van huis is gegaan, wordt gevreesd voor zijn gezondheid.

De politie Twente blijft tips onderzoeken en verzoekt eventuele getuigen contact op te nemen, telefonisch via 0900-8844 (07-162044)



Politie Twente