Ingezonden persbericht


Travel Deluxe VIP-avond en thema Luxe reizen nieuw op Vakantiebeurs 2008

Utrecht, 18 september 2007

De Vakantiebeurs 2008 wordt versterkt met een themaroute Exclusieve Reizen en een VIP-avond Travel Deluxe. Het aanbod van exclusieve reizen zou eind februari volgend jaar worden gepresenteerd op het 'reizen in stijl'-event Travel Deluxe in de Passengers Terminal Amsterdam. Het blijkt echter niet haalbaar om een representatief aanbod voor de bezoekers neer te zetten aangezien een deel van de aanbieders voor de Vakantiebeurs heeft gekozen. Gezien deze ontwikkeling heeft VNU Exhibitions besloten Travel Deluxe als 'stand alone' event stop te zetten en in plaats daarvan een Travel Deluxe VIP­avond en het thema 'luxe reizen' te integreren in Vakantiebeurs 2008.

Gerben Hardeman van VNU Exhibitions, projectmanager van beide beurzen: ''Bij een eerste toetsing in de markt constateerden wij voldoende animo voor Travel Deluxe, maar uiteindelijk bleek het aanbod voor de bezoekers te beperkt om van een volwaardig evenement te kunnen spreken. Met name partijen die een breder aanbod hebben dan luxe reizen, bijvoorbeeld Caribische specialisten en specialisten op het gebied van Zuidelijk Afrika, gaven de voorkeur aan deelname aan de Vakantiebeurs. Logische keuze was om te kijken hoe we wel aan de toenemende vraag naar luxe vakanties en reizen op maat tegemoet kunnen komen."

Beursonderzoek
Uit het beursonderzoek tijdens de Vakantiebeurs van 2007 bleek overduidelijk belangstelling van bezoekerszijde voor een thematische benadering van luxe reizen; maar liefst 9% (ca. 11.000 bezoekers) gaf expliciet aan dit exclusieve aanbod zeer op prijs te stellen. Gerben: ''Wij kunnen hier nu prachtig invulling aan geven met de themaroute Exclusieve Reizen, aangezien we een selectie kunnen maken uit het huidige luxe reisaanbod van Vakantiebeurs 2008. Daarnaast organiseren we voor een selecte groep luxe reizigers een speciale VIP-avond Travel Deluxe op vrijdag 11 januari. Indien de VIP dit wenst kunnen we van tevoren de persoonlijke reisinteresse koppelen aan het luxe reisaanbod op de beurs.''

Workshops voor reisagenten
''Bij een steeds groter deel van het bezoek merken we een sterkere behoefte voor een luxe reis op maat met belevingsvolle ervaringen. Dit vraagt om een andere benadering van de klant. Om deze reden organiseren wij voor de reisagenten op de vakdag van de Vakantiebeurs, dinsdag 8 januari, speciale workshops over het verkopen van luxe reizen op maat''.

Overkoepelend thema
Vakantiebeurs 2008 heeft als overkoepelend thema 'Discover the undiscovered', op zoek naar het onbekende'. Behalve de themaroute Exclusieve Reizen kunnen dit keer onder de noemer 'nieuw' worden gerangschikt de Themaroutes Festivals & Events, Wildlife, Hiking & Cycling en Kids & Go. De Vakantiebeurs 2008 wordt gehouden van woensdag 9 tot en met zondag 13 januari in hal 1 t/m 3 en hal 7 t/m 12 van Jaarbeurs Utrecht.

Openingstijden
De openingstijden van de Vakantiebeurs zijn van woensdag 9 januari t/m zondag 13 januari van 10.00 tot 18.00 uur, op vrijdag 11 januari van 10.00 tot 22.00 uur. Zie ook: www.vakantiebeurs.nl.

Bezoekersinformatie is verkrijgbaar via tel. 0900-52272387 (¤ 0,13 per minuut) of per e-mail naar visitorsinformation@vnuexhibitions.com.

-.-.-.-.-.-

Noot voor de redactie (