Ingezonden persbericht


Persbericht

Apeldoorn, 3 januar1 2008

LoVely at the top bij het Kadaster

Het Kadaster wil leidinggevenden bewust maken van het belang van evenwicht tussen mannen en vrouwen in het management

Dorine Burmanje, bestuursvoorzitter van het Kadaster, heeft de doorstroming van vrouwen naar topposities tot een van haar persoonlijke doelstellingen gemaakt. Binnen het Kadaster moeten in de toekomst meer vrouwen in leidinggevende posities komen. In het kader daarvan heeft Dorine Burmanje ook zitting genomen in het landelijke Ambassadeurs- netwerk. Dit netwerk, waarin verschillende CEO's van grote organisaties zijn vertegenwoordigd, heeft tot doel de doorstroming van vrouwen naar leidinggevende posities te bevorderen.

Waar veel initiatieven zich vooral richten op de al aanwezige vrouwen binnen organisaties en de versterking van hun positie, kiest het Kadaster voor bewustwording onder het gehele management. Hierbij worden de mannelijke èn vrouwelijke managers bewust gemaakt van de toegevoegde waarde van een goede combinatie van mannen en vrouwen in het management. Bij het Kadaster bestaat het management op dit moment voor 17% uit vrouwen. Doelstelling is dit te laten groeien naar 30% in 2010.

De doorstroming van vrouwen is een belangrijk thema van de nieuwjaarsbijeenkomst van het Kadaster op 8 januari 2008 voor het voltallige management. In de Amsterdam ArenA, een mannenbolwerk bij uitstek, zullen de managers, onder leiding van Jack van Gelder, aan de hand van een " XY Quest" (een soort test) vragen beantwoorden en hun mening geven over de toegevoegde waarde van vrouwen in het management. Op basis van de resultaten wordt een eigen Kadaster ambassadeursnetwerk samengesteld die dit onderwerp in 2008 binnen het Kadaster verder zullen gaan vormgeven.



Ingezonden persbericht