Ingezonden persbericht


Persberichten

Vakantiebeurs 2008: Kampeerpaviljoen met Caravan en Kampeerauto van het Jaar

Publicatiedatum: 18-12-2007

Persbericht
Utrecht, 7 januari 2008

In Nederland heeft traditioneel altijd grote belangstelling bestaan voor een kampeervakantie. Op het Kampeerpaviljoen op de Vakantiebeurs 2008 worden de vele mogelijkheden van deze populaire vorm van vakantievieren onder de aandacht gebracht op een gezellig Kampeerpaviljoen. Met een oppervlakte van 900 m² is deze presentatie weer groter dan vorig jaar. Het paviljoen, een blikvanger in hal 12 is tot stand gekomen in samenwerking met de Nederlandse Vereniging voor de Kampeer- en Caravanindustrie (KCI).

Een belangrijk deel van de lange en korte vakanties in Nederland wordt sinds jaar en dag in seizoensrecreatieve logiesvormen doorgebracht. Vooral het verblijf op de camping is populair, met als meest populaire kampeermiddel de caravan of vouwwagen. Veel jonge gezinnen en nogal wat jongeren onder de dertig jaar gaan op kampeervakantie.

Plezier
Op de Vakantiebeurs wordt vooral het plezier belicht van het kamperen als prachtige vorm van vakantiebesteding. De KCI pakt flink uit met de presentatie van diverse kampeermiddelen, die van binnen en buiten kunnen worden bewonderd. Het paviljoen ademt een echte kampeersfeer, de bezoekers kunnen even uitblazen op het gezellige terras en genieten van de meest heerlijke hapjes en drankjes.

Veiligheid
Te bewonderen zijn twee vouwwagens, een voortent, een stacaravan, zes kampeerauto's en vier caravans. Bezoekers kunnen kennis nemen van nieuwe toepassingen op het gebied van design, techniek en gebruiksgemak/comfort, gericht op remtechniek, veiligheid, klimaatbeheersing en audiovisuele middelen. Dankzij de toepassing van lichtere materialen is in veel gevallen het gewicht van de caravan of kampeerauto ondanks de toevoeging van deze voorzieningen niet toegenomen.

Caravan en Kampeerauto van het Jaar
Prominente plaats op het paviljoen is ingeruimd voor de Caravan van het Jaar, de LMC Innovan. Maar ook voor de Kampeerauto van het Jaar, de Adriatik Compact S 590 SP, uitverkozen op de afgelopen Kampeer & Caravan Jaarbeurs en gekenmerkt als compact, compleet, betaalbaar, degelijk en met veel bruikbare ruimten.

Kampeervakantie
Bij gespecialiseerde exposanten op de Vakantiebeurs kunnen bezoekers de komende kampeervakantie uitzoeken en boeken. In Nederland, een kampeerland bij uitstek, of verder weg. Zuid Europa, met name de campings in de zonnige gebieden van Italië, Spanje, Frankrijk zijn eveneens razend populair.

Openingstijden
De openingstijden van de Vakantiebeurs 2008 zijn van woensdag 9 januari t/m zondag 13 januari van 10.00 tot 18.00 uur, op vrijdag 11 januari van 10.00 tot 22.00 uur. Bezoekersinformatie is verkrijgbaar via tel. 0900-52272387 (¤ 0,13 per minuut) of per e-mail naar visitorsinformation@vnuexhibitions.com. Tijdens de Vakantiebeurs worden tal van gevarieerde activiteiten georganiseerd. Het meest actuele overzicht staat vermeld op www.vakantiebeurs.nl.

Noot voor de redactie (