TROS

Beste redactie,

Hierbij een herzien persbericht van het nieuwe programma ZEDENPOLITIE dat de TROS vanaf dinsdag 8 januari uitzendt. De inhoud van de eerste aflevering is aangepast.

Excuses voor het ongemak.

TROS Marketing & Communicatie

Afdeling Marketing & Communicatie

Hilversum, 07-01-2008

Televisie

ZEDENPOLITIE

Uitzending dinsdag 8 januariTimes New Roman0000,0000,DDDD

Nederland 1 - 22.30 uur

INTRIGEREND BEELD VAN AMSTERDAMSE ZEDENPOLITIE

Dinsdag 8 januari is de eerste aflevering van het
nieuwe TROS-programma ZEDENPOLITIE te zien. Deze unieke reallife-docusoap over de Amsterdamse zedenpolitie schetst een intrigerend beeld van de rechercheurs die, naar eigen zeggen, met hun voeten in het afvoerputje van de hoofdstad staan. Dagelijks krijgen zij met het slechtste in de mens te maken: verkrachtingen, aanrandingen, mensenhandel, kinderporno, prostitutie, potloodventers en mishandeling en misbruik van kinderen. Het is zwaar, maar ook een baan als geen ander. Het is werk waar soms veel emotie bij komt kijken. In het bijzonder als er kleine kinderen in het spel zijn. Maar van de zedenrechercheurs wordt veel professionaliteit verwacht en het vermogen hun eigen gevoelens buiten spel te zetten om verdachten zover te krijgen dat ze hun daden bekennen. ZEDENPOLITIE is een programma dat de kijker meeneemt in een wereld die de meeste mensen niet kennen en waar ze nooit mee in aanraking willen komen.

In de eerste aflevering van ZEDENPOLITIE worden rechercheurs Astrid Zijpe en Jos van der Horst geconfronteerd met een wanhopige moeder die haar baby van de vierde etage van de Bijenkorf naar beneden gooit. Het meisje overlijdt en daarmee begint de taak van de ZEDENPOLITIE. Alle gevallen van kindermoord in Amsterdam worden door deze afdeling onderzocht.

Ook doet een 12-jarig meisje aangifte van aanranding. Ze zat in een park op een vriendinnetje te wachten toen een onbekende man haar vroeg of ze hem kon helpen bij het installeren van een chatprogramma. Als ze in het portiek van zijn woning staan, betast hij haar en probeert haar kleren uit te trekken. Ze weet te ontsnappen en wijst de politie aan om wie het gaat. De man wordt aangehouden en verhoord, met een opmerkelijk resultaat...