Ingezonden persbericht


Persbericht


---

METRO VERHOOGT OPLAGE

Amsterdam, 8 januari 2008

Metro, de uitvinder van het gratis dagblad, is vanaf vandaag ook elke dag verkrijgbaar in alle 54 vestigingen van supermarktketen Jan Linders in Zuidoost-Nederland. De oplage van Metro is door deze uitbreiding van het aantal distributiepunten verhoogd met 5.000 exemplaren, tot een dagelijks totaal van 550.000 kranten.

"Wij zijn verheugd met de Jan Linders supermarkten als distributiekanaal", aldus Silvio de Groot, algemeen directeur en uitgever van Metro. "Met deze samenwerking versterken wij onze positie in Limburg, Brabant en Zuid-Gelderland en bereiken wij iedere dag nog meer boodschappers."

"Jan Linders stelt de klant altijd centraal", aldus Chantal de Rijk, categorymanager Jan Linders supermarkten. "Met het aanbieden van deze gratis krant geef je de klant een extra goed gevoel mee. Metro past perfect binnen onze formule en onderstreept 'écht lekker voordelig'."


---

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Silvio de Groot, algemeen directeur en uitgever Metro Holland, 020 - 511 4000.

Metro wordt in Nederland van maandag t/m vrijdag in een oplage van 550.000 exemplaren gratis verspreid via NS-stations, RET Rotterdam, GVB Metrostations Amsterdam, GVU Utrecht, McDonald's restaurants, Postkantoren, Super de Boer, Jan Linders, Q-Park parkeergarages, universiteiten en scholen. De 1.952.000 dagelijkse lezers (NOM Doelgroep Monitor 2007) zijn over het algemeen jong, welstandig, goed opgeleid en werkzaam of studerend. Wekelijks lezen 3.568.000 mensen Metro.

Metro is het grootste en snelst groeiende dagblad van de wereld. Metro wordt uitgegeven in 71 edities in 21 landen in 18 talen in Europa, Noord- en Zuid-Amerika en Azië. Dagelijks lezen meer dan 20 miljoen mensen Metro. www.metronieuws.nl