Nieuw bestuur en nieuwe directie voor Epson Fotofestival Naarden

08/01/2008 08:00



Stichting Fotofestival Naarden



Naarden, 7 januari 2008

NIEUW BESTUUR EN NIEUWE DIRECTIE VOOR EPSON FOTOFESTIVAL NAARDEN Festival gaat professionaliseren en wil richting 45.000 bezoekers in 2009

Na tien afleveringen maakt het Epson Fotofestival Naarden zich op voor een nieuwe periode van artistiek succes en grote bezoekersaantallen. Onder de bezielende leiding van bestuursvoorzitter Arpàd Gerecsey is het festival, dat begon als vrijwilligersorganisatie, een terugkerend cultureel evenement geworden dat in brede kring wordt gewaardeerd.

De volgende editie van het festival vindt plaats in mei 2009 en wordt gerealiseerd in een nieuwe, professionele opzet. Arpàd Gerecsey heeft aangekondigd af te willen treden als bestuursvoorzitter. De afgelopen drie edities heeft hij de organisatie klaar gemaakt voor verdere professionalisering. Het voorzitterschap komt per 1 januari 2008 in handen van Janine van den Ende, die deze uitdaging met groot enthousiasme heeft aanvaard. Het bestuur bestaat verder uit de leden Frank van den Wall Bake, Femke Rotteveel en André van de Velde. Op korte termijn zal ook de naam van het vijfde bestuurslid worden bekendgemaakt.

Om de beoogde professionalisering gestalte te geven krijgt het Epson Fotofestival Naarden met ingang van 2008 een directie onder leiding van algemeen directeur Wim van den Berg. De voormalige bestuursleden Marga Rotteveel en Teun van der Heijden zijn benoemd tot creatief directeur in de nieuwe organisatie. Hiermee wordt de continuïteit binnen het festival gewaarborgd.

Burgemeester Rehwinkel: ' Onze stad is trots op de bijdrage die het Epson Fotofestival Naarden al jaren levert aan de cultuur en cultuurbeleving in Naarden. Met de afgelopen tien edities heeft het festival zich onlosmakelijk met onze stad verbonden. Niet zonder reden hebben wij het festival de Zilveren Legpenning toegekend. Ik heb in het bijzonder grote bewondering voor de wijze waarop aftredend bestuursvoorzitter Arpàd Gerecsey de festivalorganisatie heeft voorbereid op een professionele status. Hij heeft de continuïteit van het Epson Fotofestival Naarden verzekerd door het in de handen te leggen van gepassioneerde en kundige nieuwe verantwoordelijken.'

Het Epson Fotofestival Naarden behoort met Noorderlicht en de festivals in Arles, Heidelberg en Madrid tot de top vijf van grootste fotofestivals in Europa. Voor 2009 wordt gestreefd naar 45.000 bezoekers.

Arpàd Gerecsey is sinds 2001 bestuursvoorzitter van het Naarden Foto Festival. Hij was eerder directeur van World Press Photo en is directeur van het door hem opgerichte bedrijf WunderWorks. Hij is getrouwd en verwacht in januari zijn vierde kind.

Janine van den Ende heeft diverse kunsttentoonstellingen samengesteld en ingericht in de theaters van haar echtgenoot Joop van den Ende. Meest recent is de door haar samengestelde collectie moderne schilderijen in het Thé(aa)tre Mogador in het hartje van Parijs.

Wim van den Berg is voormalig directeur strategische projecten van uitgeverij Sanoma Uitgevers. Teun van der Heijden is directeur van ontwerpbureau Heijdens Karwei. Marga Rotteveel is studieleider Master Fotografie AKV St.Joost Breda en freelance fotocurator.





http://www.fotofestivalnaarden.nl