Aalberts Industries

Published: 08:00 08.01.2008 GMT+1 /HUGIN /Source: Aalberts Industries N.V. /AEX: AALB /ISIN: NL0000852564

Aalberts Industries koopt toonaangevende leverancier aan de semiconductorindustrie

Aalberts Industries N.V., actief op het gebied van Industrial Services en Flow Control, koopt 80% van de aandelen van Integrated Dynamics Engineering GmbH en 100% van Integrated Dynamics Engineering Inc., hierna genoemd IDE. De resterende aandelen worden gehouden door de oprichter en CEO van IDE die de onderneming met zijn huidige managementteam de komende jaren verder zal uitbouwen.

IDE behoort tot de toonaangevende mondiale spelers gericht op de ontwikkeling, productie en levering van omgevingscontrolesystemen (trilling, geluid en elektromagnetische straling) voor de semiconductor- en de lithografie-industrie. Deze systemen zijn gebaseerd op een aantal gepatenteerde intellectuele eigendommen en softwareapplicaties. Tot de portfolio van IDE behoren tevens modules voor precisieregeltechniek en robottoepassingen. IDE levert de semiconductor- en lithografie-industrie systemen die omgevingsinvloeden controleren, zodat deze hun extreem nauwkeurige precisieprocessen (nanotechnologie) kunnen uitvoeren. Daarnaast levert IDE controle­systemen gericht op het beheersen van elektromagnetische straling aan de medische sector ten behoeve van MRI (Magnetische Resonantie Imaging) scanapparatuur. Met vestigingen in Frankfurt, Boston en Tokyo genereert IDE met 160 medewerkers een jaaromzet van circa EUR 32 miljoen.

De overname van IDE past zeer goed binnen de strategie van Industrial Services die gericht is op het ontwikkelen van unieke engineering- en productietechnologieën en de toepasbaarheid daarvan voor de productie van complexe klantspecifieke producten. Door de acquisitie van IDE versterkt Aalberts Industries haar marktpositie als strategische toeleverancier aan de semiconductor- en lithografie-industrie door uitbreiding van haar ontwikkelingscapaciteiten van unieke componenten tot totaaloplossingen, gebaseerd op eigen intellectuele eigendom en een breed aanbod van eindproducten.

De definitieve overname zal worden geëffectueerd zodra alle benodigde formaliteiten zijn afgerond en zal naar verwachting per 1 januari 2008 in de consolidatie worden opgenomen en zal direct bijdragen aan de groei van de winst per aandeel. De overname wordt gefinancierd uit eigen middelen.

Voor meer informatie over IDE: www.ideworld.com

datum

8 januari 2008
meer informatie bij

J. Aalberts
e-mail

info@aalberts.nl
telefoon


+31 (0)343 565 080