Gemeente Veenendaal


Gemeente controleert grafbedekking op De Munnikenhof

Omdat de gemeente bij het onderhoud van de graven op De Munnikenhof regelmatig hinder ondervindt van beplanting en andere materialen op en om de graven, wordt er in januari en februari een controleronde gemaakt.

Tijdens de controle op de begraafplaats kijken de medewerkers naar de grafbedekking en grafbeplanting. Ook wordt gekeken naar materialen die achter de graven zijn neergelegd of aangeplant.

Grafbedekking en -beplanting

Op een graf mogen bloemen worden neergelegd of in vazen gezet. Vaste beplanting mag worden aangeplant, maar mag niet te hoog worden. Alle voorwerpen en beplanting moeten binnen de grens van het graf blijven. Beplanting of (opslag van) materialen achter de grafsteen is niet toegestaan. De beheerder is bevoegd om alle voorwerpen, die in strijd zijn met de beheerverordening, te verwijderen.

Procedure

Als er in strijd met de beheerverordening op of achter het graf voorwerpen of beplanting aanwezig zijn die hinder opleveren bij het beheer, dan krijgt u een brief waarin u wordt gevraagd om de voorwerpen binnen een door de gemeente vast te stellen termijn te verwijderen. Doet u dit niet binnen de termijn die in de brief is genoemd, dan neemt de gemeente maatregelen om de hinder weg te nemen.

Informatie

Met vragen kunt u bellen met de beheerder van de begraafplaats, de heer R. King. Hij is op werkdagen bereikbaar op de telefoonnummers (0318) 51 24 46 of 06 - 21 84 11 72.

Beplanting en materialen achter de grafstenen veroorzaken hinder bij het onderhoud van de begraafplaats.