Naar de Vakantiebeurs, zonder in de file te hoeven staan

Nederlanders gaan steeds meer op vakantie. Met name korte vakanties zoals een weekendje of midweek nemen in populariteit toe. Nederland is als bestemming bij uitstek geschikt voor dergelijke korte vakanties. Het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen zet in 2008 de minder bekende pareltjes van Nederland een jaar lang centraal. Er staan ruim 120 onverwachte en minder bekende locaties en attracties in de schijnwerpers. Deze zijn geselecteerd op basis van exclusiviteit, kwaliteit en originaliteit.

De Engelstalige versie van de website www.daarmoetikzijn.nl van het wetenschappelijk onderzoekinstituut Alterra is gekozen als één van deze pareltjes. Op deze website kan iedereen het landschap vinden dat bij hem of haar past. Ooit eens gewandeld in het stilste bos van Nederland? Ooit eens gefietst over de hoogste duintop? Op de website zijn deze gebieden met slechts enkele muisklikken te vinden. Een vakantiebeurs in het klein, maar dan achter de computer thuis. Op de website kan iedereen z'n wensen aangeven en direct op een kaart van Nederland te zien krijgen waar het landschap overeenkomt met de persoonlijke wensen.

Het wetenschappelijke doel van Alterra is om zodoende inzicht te krijgen in de voorkeuren van Nederlanders en buitenlanders (via de Engelstalige versie www.myplacetobe.eu) voor de diverse typen landschap. Deze maand verwacht Alterra de 100.000e bezoeker op de website.

Meer informatie over de website en het onderzoek kunt u krijgen bij:

Alterra
Martin Goossen
0317 47 44 22 of martin.goossen@wur.nl