M Line nieuwe supplier NOC NSF

08/01/2008 09:10



M Line



M Line, het hoogwaardige slaapsystemen-merk (matrassen, hoofdkussens en bedbodems), heeft een contract gesloten met de nationale sportkoepel NOC(Asterisk)NSF om minimaal tot eind 2008 toe te treden tot de groep suppliers. M Line, dat de lijfspreuk 'Sleep well. Move better.' draagt, gebruikt de metafoor 'sport' al jarenlang om uit te dragen dat via een goede nachtrust voldoende energie wordt gegenereerd om overdag prima te presteren. Sporters als Dennis van der Geest, Gianni Romme, Mark van Bommel, Inge de Bruijn, Raemon Sluiter en Leontien Zijlaard -van Moorsel fungeerden als ambassadeurs van het merk en profiteerden ten volle van de kwaliteit van de producten.

Peter Raap, commercieel manager van M Line, ziet de samenwerking met NOC(Asterisk)NSF als een grote, maar logische stap: 'Sporters onderschatten nog steeds het belang van het juiste materiaal waar het gaat om hun nachtrust. M Line heeft veel research gedaan en innovatieve matrassen ontwikkeld, die een directe invloed kunnen hebben op de sportieve prestaties van topsporters. Via NOC(Asterisk)NSF zijn we in staat kennis & materiaal ten dienste te stellen van het Nederlands Olympisch Team en wanneer een product voldoet aan de eisen van 's-lands beste sporters, dan zijn ze uiteraard geschikt voor iedereen!' Ook op Papendal wordt de samenwerking als nuttig en veelbelovend gezien: 'Samen met M Line gaan we topsporters in staat stellen via het allerbeste materiaal een optimale nachtrust te garanderen. Dit partnership is dan ook een schoolvoorbeeld van een relevante fit met een enorme toegevoegde waarde', aldus Charles van Commenée. Het is de intentie van beide partijen het contract voort te zetten tot Londen 2012, zodat er continu daar waar gewenst verbeteringen kunnen worden toegepast in de nieuwe 'Olympic' lijn en dus in de nachtrust van de Nederlandse Olympische sporters.

Topsporters verwaarlozen hun slaap!

Daar waar topsporters op het gebied van voeding, training, kleding en spelmateriaal werkelijk niéts aan het toeval overlaten, staat dit in schril contrast met de aandacht voor hun rust. Maar liefst 64% van de topsporters, waaronder mondiale toppers, heeft geen flauw idee op wat voor type matras hij of zij minimaal 8 uur per dag doorbrengt. Dit toont aan dat de nachtrust (en vooral het voorwaardenscheppend materiaal daartoe) het meest onderschatte onderdeel van hun voorbereiding op topprestaties is. Dit is een zeer opmerkelijk resultaat van een onderzoek dat door sportmarketingbureau Triple Double in opdracht van M Line is uitgevoerd. Om dit onontgonnen gebied in de topsport grondig aan te pakken, is M Line (leverancier van hoogwaardige slaapsystemen) per direct als supplier aan NOC(Asterisk)NSF verbonden. Want door de unieke drukverlagende eigenschappen werken de slaapsystemen van M Line prestatiebevorderend. Samen met de Nationale Sportkoepel (NOC(Asterisk)NSF) wordt gewerkt aan nieuwe M Line-producten die door de Nederlandse topatleten op locatie gebruikt kunnen worden.