Gemeente Lingewaard


Kinderen uit groep vier krijgen gratis een Sportpas! Stimuleren van sporten en bewegen is een zaak van ons allemaal. Met de Sportpas (een initiatief van de Breedtesport van gemeente Lingewaard en Lingewaardse sportaanbieders) worden kinderen gestimuleerd om gratis kennis te maken met diverse takken van sport. De bedoeling van dit kennismakingstraject is om kinderen verschillende manieren van bewegen te laten ontdekken en te laten proeven van de sfeer bij de sportaanbieders. Zo kunnen zij een bewuste keuze maken voor een sport die het beste bij hen past.

In de gemeente Lingewaard doen de volgende 17 scholen mee aan de sportpas:

Abacus, De Boemerang, De Borgwal, Donatushof, De Doornick, PC Daltonschool Het Drieluik, St. Jozefschool, De Marang, Mariaschool, OBS Merlijn, t Pänneke, Pius X, OBS De Regenboog, Obs De Tichelaar, RK het Tweespan, De Vonkenmorgen en De Zilverzwaan.

In de week van 14 tot en met 18 januari zullen 619 Sportpassen op sportieve wijze aan de scholen en kinderen van groep vier overhandigd worden. Met deze passen kunnen de kinderen een bezoek brengen aan één of meerdere trainingen van verschillende sportaanbieders uit de gemeente.

Of alle kinderen daadwerkelijk gaan deelnemen hangt af van ons allemaal. Kinderen stimuleren is enorm belangrijk en daarnaast is het natuurlijk van belang dat ouders/verzorgers hun kinderen de mogelijkheid geven om van deze kans gebruik te maken.

Klik hier voor meer informatie over deze en andere projecten van de Breedtesport kunt u hier of bellen met telefoonnummer 026 326 02 66 of per e-mail via: breedtesport@lingewaard.nl.