Ingezonden persbericht


LaCie introduceert 24-inch breedbeeldmonitor voor creatieve professionals

10-bit gammacorrectie, tot 1080p-resolutie, picture-in-picture, optionele blue eye pro-kalibratie

Amsterdam, 8 januari 2008 - LaCie introduceert de nieuwe 24-inch LaCie 324 LCD-Monitor. Dit beeldscherm is bij uitstek geschikt voor veeleisende creatieve professionals. De toonaangevende S-PVA-technologie geeft kleuren schitterend weer. De nieuwe LaCie 324 is uitgerust met NTSC-Gamut-technologie en een 10-bit gammacorrectiemechanisme dat strepen in het beeld minimaliseert en zorgt voor subiele kleurovergangen. Het 16:10 breedbeeldformaat kan twee staande (A4-)pagina's naast elkaar laten zien met daarnaast ruimte voor paletten en werkbalken.

De LaCie 324 ondersteunt HD-video tot een resolutie van 1080p. De Faroudja DCDi- en TrueLife-videotechnologieën zorgen voor optimale beeldweergave. Bovendien minimaliseert de monitor ruis en kent het apparaat uiteenlopende contrastfuncties die bewegende beelden optimaal weergeven. De LaCie 324 is aan te sluiten op vier computers tegelijk, of op videobronnen via de VGA-, DVI- en twee HDMI-poorten. Beelden van twee van deze bronnen zijn gelijktijdig te bekijken in picture-in-picture. Het beeldscherm ondersteunt tevens HDCP voor Blu-Ray en HD DVD.

"De functies van de LaCie 324 voldoen zeer zeker aan de behoeften van creatieve professionals. Dit geldt voor het werken met statische beelden bij grafisch ontwerp en fotografie, maar ook voor werken met bewegende beelden, zoals bij postproductie en spelontwikkeling", zegt Ward Bauwens, Area Manager Benelux bij LaCie.

De LaCie 324 is verkrijgbaar met LaCie blue eye pro, de professionele, one click-hardware voor kalibratie. Deze hardware is sneller en preciezer dan apparatuur met de traditionele, handmatige kalibratie. LaCie blue eye pro levert een uitgebreide set van tools. Deze bieden onder andere handmatige afstelling van de witbalans, test- en rapportopties om de profielnauwkeurigheid te verifiëren, en profielverandering zonder opnieuw te kalibreren. De monitor is voorzien van de EasyHood-monitorkap van LaCie. Deze kap bestaat uit één stuk en is vervaardigd van een

antireflecterende zwart-fluwelen stof. Dit vermindert glans in fel verlichte ruimten.

Om de werkplek verder te optimaliseren, heeft de monitor een touchscreenbesturingspaneel, een ingebouwde driepoorts USB 2.0-hub en een aansluiting voor een luidspreker/koptelefoon. Zo kan de gebruiker direct en eenvoudig de meeste randapparatuur aansluiten op zijn of haar display.

Beschikbaarheid

De LaCie 324-display is vanaf eind januari 2008 rechtstreeks bij LaCie verkrijgbaar of via het gespecialiseerde dealernetwerk.

Prijzen (Exclusief btw)

LaCie 324 Monitor ¤ 799,00 LaCie 324 Monitor + Hood + Calibration software ¤ 899,00

LaCie 324 Monitor + Hood + Calibration software + Colorimeter ¤1099,00

Voor meer productinformatie: www.lacie.nl.

Over LaCie

LaCie is de wereldwijd toonaangevende producent van randapparatuur voor gegevensopslag voor pc- en Macintosh-systemen. Het bedrijf levert via een gespecialiseerd dealernetwerk innovatieve oplossingen voor creatieve professionals die gebruikmaken van multimediatoepassingen (grafisch, audio, video, webdesign en digitale fotografie). De producten van LaCie onderscheiden zich door het originele design van ontwerpers als Philippe Starck, Design by F.A. Porsche, Neil Poulton, Ora-Ïto, Karim Rashid en Sam Hecht. (Alleen in LBDQ-pb (reeds toegezonden) staat de naam van Sam Hecht (nog) niet vermeld !?) LaCie heeft vestigingen in de Verenigde Staten, Europa en Japan, en is genoteerd aan de Paris Nouveau Marché (code 5431).