Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Deloitte's 2007 Technology Fast 500: QlikTech bij snelst groeiende bedrijven in Noord-Amerika

Omzetgroei van 1193 procent toegeschreven aan snelle marktacceptatie

Hoofddorp, 8 januari 2008 - QlikTech, volgens IDC het snelst groeiende Business Intelligence (BI)-softwarebedrijf ter wereld, maakt bekend plaats 136 in te nemen op Deloitte's 2007 Technology Fast 500, een ranglijst van de 500 snelst groeiende (bio)technologie-, media- en telecommunicatiebedrijven in Noord-Amerika. De positie op deze lijst is gebaseerd op omzetgroei in de boekjaren 2002 tot en met 2006; in deze periode realiseerde QlikTech een groei van 1193 procent.

CEO Lars Björk van QlikTech schrijft dit succes toe aan de wereldwijde marktacceptatie, die tot uiting komt in groeiend aantal klanten, samenwerkingsverbanden en lovende commentaren van analisten. "De groei van QlikTech is gebaseerd op de successen die onze klanten boeken met QlikView, onze BI-oplossing die in kort tijdsbestek krachtige, visuele bedrijfsanalyses mogelijk maakt zonder de beperkingen, kosten en complexiteit van traditionele BI-tools," aldus Björk.

Bedrijven die in de 2007 Technology Fast 500 zijn opgenomen, kenden een groei van 253 tot 79.060 procent over een periode van vijf jaar, met een gemiddelde groei van 1823 procent.

"Om in aanmerking te komen voor opname in Deloitte's Technology Fast 500 moeten bedrijven een fenomenale omzetgroei realiseren over een periode van vijf jaar," aldus Phil Asmundson, plaatsvervangend bestuursvoorzitter, U.S. Technology, Media and Telecommunications, Deloitte & Touche USA LLP. "Wij feliciteren QlikTech met hun uitverkiezing als een van de snelst groeiende bedrijven in Noord-Amerika."

QlikTech neemt bovendien de zevende plaats in op de Greater Philadelphia Technology Fast 50, de ranglijst van de vijftig snelst groeiende technologiebedrijven in Philadelphia en omgeving.

Selectie- en kwalificatiecriteria Fast 500

De Fast 500 is een ranglijst van de snelst groeiende (bio)technologie-, media- en telecommunicatiebedrijven in Noord-Amerika. Deze lijst wordt samengesteld op basis van de zestien regionale Fast 50-programma's van Deloitte, nominaties voor de Fast 500 en databaseonderzoek naar private (beursgenoteerde) bedrijven. De bedrijven zijn geselecteerd op basis van hun procentuele omzetgroei in de periode van 2002 tot en met 2006.

Kandidaten moeten in het bezit zijn van intellectueel eigendom of in eigen beheer ontwikkelde technologie die in belangrijke mate bijdraagt aan de bedrijfsomzet, of een belangrijk deel van hun omzet besteden aan onderzoek naar en ontwikkeling van technologie. Unieke toepassing van technologie of intellectueel eigendom van een derde geeft geen recht op kwalificatie. De bedrijfsomzet in het basisjaar moet ten minste $50.000 USD / $75.000 CD zijn en die in het meetjaar ten minste $5 miljoen USD of CD. De bedrijven moeten minimaal vijf jaar op de markt zijn en hun hoofdkantoor in Noord-Amerika hebben.

GARTNER WEBSEMINAR

INTRODUCTIE QLIKVIEW

QLIKVIEW GRATIS TRIAL

PERSARCHIEF

Over QlikTech

QlikTech, marktleider in innovatieve Business Intelligence-applicaties, levert geavanceerde en visueel-georiënteerde analyse- en rapportageoplossingen die snel te ontwikkelen, te implementeren en te gebruiken en makkelijk te onderhouden zijn. QlikView 8.0, QlikTechs paradepaardje, maakt gebruik van een next-generation, gepatenteerde, in-memory associatietechnologie voor een snelle analyse van meer dan een miljard records. De applicatie ondersteunt een open informatiearchitectuur voor een economisch verantwoorde inzet door organisaties van welke omvang dan ook. QlikViews click-driven, visueel interactieve interface is voor eindgebruikers eenvoudig om te (leren) gebruiken, waardoor iedereen betere informatie tot zijn beschikking heeft.

QlikTech, 's werelds snelst groeiende Business Intelligence-softwarebedrijf met ruim 6.899 klanten in 80 landen, krijgt er iedere werkdag 12,6 nieuwe klanten bij. Behalve duizenden kleine en middelgrote bedrijven behoren ook tal van grote ondernemingen tot het klantenbestand van QlikTech. Klanten in de Benelux zijn onder meer: ABX Logistics, ADP, Atos Origin, ING Trust, KLM, MarktSelect (Graydon), Merck Sharp & Dohme, Panasonic, Schenker, ThiemeMeulenhoff, TNT en Zurich Verzekeringen. QlikTech is privaat bezit en wordt financieel gesteund door Accel Partners, Jerusalem Venture Partners en Industrifonden. Het hoofdkantoor van QlikTech, opgericht in Zweden, staat in Radnor, Pennsylvania (VS) Het bedrijf heeft vestigingen in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Scandinavië en Nederland en telt meer dan 500 partners wereldwijd.