Ingezonden persbericht


Persbericht

Een verrassend geheim in hartje Amsterdam
Hidden Treasure The Toren: designed to charm

Amsterdam, januari 2008 - In 2008 geeft Amsterdam haar mooiste geheimen prijs. Onder de noemer 'Amsterdam Hidden Treasures' presenteert Amsterdam Toerisme & Congres Bureau (ATCB) de vele verrassende toeristische en culturele bezienswaardigheden aan bezoekers uit binnen- en buitenland. The Toren is op hotelgebied een van de beste Hidden Treasures van Amsterdam. Een spectaculair designhotel gerestyled door Wim van de Oudeweetering waar een verblijf een absolute belevenis is. Een doordacht samenspel van design, service, luxe en spannende details zorgen voor een unieke ervaring voor elke gast.

Hidden Treasure
Een volledige bezetting, maar alleen bekend bij de 'happy few': The Toren is een verrassend geheim in de Amsterdamse binnenstad. Achter de fraaie gevels van twee 17de eeuwse grachtenpanden ligt dit kleine, maar unieke designhotel, dat niet te vergelijken is met andere hotels in de stad. In de eerste plaats dankzij het spannende interieur, dat zich het beste laat omschrijven als theatraal en enigszins mystiek - klassiek met een knipoog naar het heden. Een ware belevenis van sfeer dus, met opwindend mooie details: het nieuwste behang op interieur gebied uit Milaan en Parijs tot en met de spectaculaire 2-persoons jacuzzi's met lichteffecten in de Special DeLuxe kamers. De recente restyling onder leiding van Wim van de Oudeweetering is dan ook met recht spectaculair te noemen. The Toren is designed to charm. Wim van de Oudeweetering, door Theme (vakblad voor Hospitality & Style) benoemd tot winnaar van de Hospitality en Style Award in 2005, heeft met zijn eigentijdse kijk op inrichting van hotel kamers zich bij The Toren helemaal laten gelden.

Gastvrijheid op topniveau
The Toren wordt door de gasten vooral geprezen vanwege de hoge mate van service die hier wordt geboden. Gastvrijheid op topniveau, waarbij oprechte betrokkenheid met de gasten het recept is. Zo komt er iemand van het ontbijtteam 's morgens persoonlijk aan tafel vragen hoe de gast zijn of haar eitje het liefste heeft. Gasten kunnen ook op de kamer genieten van een zelf gemaakt kopje koffie of thee uit een NESPRESSO apparaat. Het zijn slechts voorbeelden van wat er bij The Toren wordt verstaan onder echte gastvrijheid.

Unieke kamers
De 38 kamers van The Toren zijn uniek: elke kamer is op een andere wijze ingericht. De warme sfeer is in elke kamer te vinden, maar qua ruimte en inrichting is er nogal verschil. Ze variëren van smaakvol klein tot uiterst ruim. Het sanitair in elke kamer is van hoge kwaliteit; de Superior en de DeLuxe kamers hebben een whirlpool. De Special DeLuxe kamers en de Garden Cottage hebben zelfs een 2-persoons jacuzzi die je kunt instellen op verschillende kleuren en massage standen én die op een opmerkelijke plaats in de kamer is geplaatst. De Garden Cottage beschikt tevens over een stoomdouchecabine. Het hotel biedt twee Bridal Suites, die behalve een 2-persoons jacuzzi ook alle luxe bieden die men maar kunt bedenken. Alle kamers zijn standaard uitgerust met airconditioning, een (wireless) Internetaansluiting en een Flatscreen TV met music en video 'on demand'.

Voor een onvergetelijk verblijf
The Toren heeft alles in huis om een verblijf in Amsterdam onvergetelijk te maken. Designed to charm, de mooiste baden van de stad, persoonlijke betrokkenheid, een optimale service; The Toren is te mooi om geheim te blijven!

Het pand waarin The Toren gevestigd is, dateert uit 1618. Het designhotel is niet vernoemd naar de Westertoren, schuin tegenover het hotel, maar naar de eigenaars, Petra en Eric Toren. Dit management echtpaar managen The Toren vanuit de gedachte dat elke gast in alle discretie een thuisgevoel mag ervaren. Alle medewerkers hebben deze gastvrijheid in het bloed zitten en doen hun werk met groot enthousiasme. Er zijn 38 kamers dit is inclusief 2 bruidssuites en een Garden Cottage. Er is een ontbijtlounge en een stijlvolle bar. Zakelijke gasten kunnen in overleg gebruik maken van twee vergaderruimtes. Voor meer informatie zie: www.thetoren.nl