Tripr.TV: eerste videoportal die reizigers betaalt voor vakantiefilms


AMSTERDAM, 20080108 -- Als eerste videoportal wereldwijd lanceert Tripr.TV (www.tripr.tv) een dienst waar reizigers eenvoudig videoreviews van hotels kunnen plaatsen. Wanneer een videofilmpje een hotelboeking oplevert ontvangt de maker hiervoor een vergoeding. Iedereen kan nu eenvoudig video's van hotels publiceren en delen via Tripr.TV. Zodra andere reizigers naar aanleiding van de videoreview een boeking plaatsen ontvangt de publisher eenderde van de commissie. De gangbare commissie in de hotelbranche varieert tussen de 5 en 15 procent per reservering.

De video's worden o.a op de website van Tripr.TV geplaatst. Daarnaast zullen de filmpjes ook op andere websites te zien zijn wat het bereik en de opbrengst aanzienlijk vergroot. Tripr.TV creëert hiermee een unieke virtuele marktplaats voor videocontent in de reisbranche.

Jan Kooman, oprichter van Tripr.TV: "In feite zijn wij een soort YouTube voor de reisbranche. Iedereen kan zijn video's publiceren. De hotels staan met een vlaggetje op de Google Maps landkaart waardoor je direct ziet in welke buurt een hotel zich bevindt. Doordat de filmpjes door vakantiegangers geschoten zijn krijg je een goede indruk van het hotel alvorens je boekt. Bewegend beeld is immers veel realistischer dan de vaak gedateerde foto's van hotels."

Over Tripr.TV
Tripr.TV is de eerste videoportal met hotelreviews waar de reiziger, voor hij een reservering plaatst, een goed beeld krijgt van het hotel en de omgeving.

Tripr.TV onderscheidt zich binnen de reissector door in te spelen op de enorme populariteit van streaming video's. Bijna 90 procent van de Nederlanders bekijkt filmpjes via het internet. Daarnaast wordt gebruik gemaakt van user generated content. Het online boeken van hotels wordt door het toevoegen van videobeelden van hotelkamers, faciliteiten en hun locaties transparanter gemaakt. De reiziger krijgt hierdoor een onafhankelijk beeld van zijn reisbestemming.

Tripr.TV Management Team
Oprichters Jan Kooman en Corly Bedacht zijn verantwoordelijk voor het het dagelijks management. Kooman is o.a. oprichter van Topclick.nl, binnen het MKB marktleider in zoekmachinemarketing. Bedacht is o.a. oprichter van MailMyDisc.com, de grootste Nederlandse online DVD- en CD-ruilbeurs.