APart verzet bakens met de nieuwe PM1122 voorversterker


ANTWERPEN, 20080108 -- Het Belgische professionele audiomerk APart stelt de PM1122 voor : een gesofistikeerde en multi-functionele voorversterker. Functionaliteiten die je normaal enkel in verschillende of zeer dure alles-in-een modellen aantreft werden nu in één toestel verenigd.

APart verzet bakens met de nieuwe PM1122 voorversterker.


"De PM1122 opent nieuwe mogelijkheden in het gebruik van voorversterkers", verklaart Kris Vermuyten - Operational, Sales & Marketing Director bij Audioprof.


"Denk eens aan een kerk met vijf microfoons met een noisegate-instelling, een supermarkt met 10 kassa's, of een directiekamer met twee stereozones.


Tot nu waren de opties voor de installateur beperkt : een zeer duur alles-in-één toestel, of urenlang technische fiches vergelijken. Dat is nu verleden tijd : de PM1122 verenigt al deze productkenmerken in één betaalbaar toestel.


Tenslotte heeft ook de eindgebruiker alleen maar voordelen met dit nieuwe toestel : de investeringskost is immers een stuk lager !"

De PM1122 is een hoog-kwalitatieve voorversterker. Het toestel heeft 4 instelbare prioreiten met een input voor noodoproepen. Het heeft een carillion-toon met regelbaar volume. Heldere LED's zorgen voor een goed overzicht.


Er kunnen 5 mic/line inputs met phantom power worden aangesloten. Elk signaal kan door middel van een dipswitch op de voorkant van het toestel aan één of beide outputzones toegewezen worden. Alle inputs hebben individuele toon, gain en volumecontroles. De vijfde mic/line input kan van- of naar een andere PM1122 doorgeschakeld worden.


Langs de output-kant vindt de gebruiker twee zones terug. Beide hebben een keuzeknop waardoor je tussen 4 line inputs kunt kiezen. Er is een muziek en mic/mix niveau, en een bas- en hoge tonen regelknop per zone.


De PM1122 kan op verschillende manieren vanop afstand bediend worden :


De PM1122R is een analoge muurschakelaar. Deze biedt controle over het volume en het micro mix niveau, en er is een lijn-input keuzeschakelaar.


De PM1122RL : een analoge muurschakelaar met lokale input. Deze schakelaar heeft dezelfde mogelijkheden als de PM1122R maar heeft ook een XLR microfooningang en een gebalanceerde lijningang (mini jack) met volume- en toonregeling.


Beide bekabelde muurschakelaars kunnen met de voorversterker verbonden worden door middel van UTP CAT5 kabel.


Daarenboven kan deze voorversterker ook via een PC-toepassing bestuurd worden. De optionele PM1122INT remote interface wordt met de voorversterker verbonden via één standaard UTP CAT5 kabel per output zone. De verbinding met de PC gebeurt via een RS-232. Software wordt standaard meegeleverd.


Zelfs een draadloze verbinding is mogelijk : De PM1122W draadloze muurschakelaar kan overal geplaatst worden waar de verbruiker het wenst. Deze biedt bronselectie en controle over het mic volume en muziekvolume, en is beschikbaar in wit en zilver. Deze muurschakelaar maakt verbinding met de PM1122INT-interface via de PM1122R, een optionele RF-antenne die in de interface kan worden ingebouwd.


Al deze mogelijkheden maken de PM1122 een extreem veelzijdige voorversterker die in de meest gevariëerde omstandigheden kan ingezet worden. Het toestel wordt voorgesteld in de APart stand (L-120) op de ISE-beurs. Deze vindt van 29-31 Januari plaats in de RAI te Amsterdam.


APart is een Belgisch professioneel audiomerk dat luidsprekers en electronica ontwikkelt, produceert, en verkoopt voor gebruik in verschillende toepassingsgebieden : van supermarkten tot openbaar vervoer, van cafés tot restaurants en directiekamers. APart is een afdeling van Audioprof, een Antwerpse privé-onderneming met een sterke, onafhankelijke financiële positie en een toegewijd management.


Contact :


Filip Van Eetvelde

Marketing Manager

Audioprof NV

+32/(0)3.448.01.60

www.apart-audio.com

www.audioprof.com





Ingezonden persbericht