Accijnsverlaging nodig naar Belgisch voorbeeld


AMSTERDAM, 20080108 -- Via de internet-community Belastinglobby ondertekenen Nederlandse belastingbetalers de actie 'Accijnsverlaging nodig naar Belgisch voorbeeld'. Op www.belastinglobby.nl tekenen belastingbetalers wekelijkse acties voor belasting-verlagingen met als doel meer besteedbaar inkomen, minder belastingen en een betere besteding van belastinggeld. De actie van belastingbetalers 'Accijnsverlaging nodig naar Belgisch' voorbeeld is één van vele acties die gaan volgen.

De Belgische Minister van Financiën heeft aangekondigd de accijns op benzine te verlagen als de prijs stijgt boven de 1,50 euro per liter. Dit getuigt van empathie voor de burger door Belgische politici. Deze empathie ontbreekt volledig bij Nederlandse politici. De Nederlandse Minister van Financiën verlaagt de accijnzen niet. Hij denkt ze zelfs te gaan verhogen! Dit terwijl de benzineprijzen nu al het hoogste niveau bereikt hebben in de geschiedenis, en hoger zijn dan 1.50 euro per liter.

In België hebben burgers onlangs een betoging gehouden voor meer koopkracht. Belgische politici hebben daar naar geluisterd. Nederlandse politici mogen de koopkracht van burgers niet overbelasten met een nog verdere verhoging van de accijnzen! Politici dienen eindelijk het besteedbare inkomen van belastingbetalers centraal te gaan stellen, niet hun miljardenplannen en luchtballonnen. De accijnzen moeten naar Belgisch voorbeeld nu fors verlaagd worden, en zeker niet verhoogd. Daarnaast dient een brede discussie gestart te worden over nut en noodzaak, vorm en hoogte van accijnzen.

Over Belastinglobby

Belastinglobby is begonnen op 1 september 2007 en is de niet-politieke internet-community voor en door alle Nederlandse belastingbetalers. Deze betalen samen jaarlijks ruim 130 miljard euro aan belastingen. Belastinglobby geeft iedereen, ongeacht financiële positie, leeftijd of politieke kleur, de mogelijkheid om hun stem te laten horen. Naast één keer in de vier jaar op politici en hun plannen, kunnen belastingbetalers nu elk uur van de dag hun stem laten horen door acties te tekenen. Acties die belastingen verlagen, het besteedbaar inkomen verhogen en de resterende belastingen beter besteed laten worden. De wekelijkse acties worden in de media gebracht en op termijn op de politieke agenda geplaatst door te lobbyen met het aantal belastinglobbyisten en stemmen. De oprichters van Belastinglobby zijn geen lid van een politieke partij.

Belastinglobby streeft naar:
1. Meer besteedbaar inkomen
2. Minder belastingen
3. Betere besteding van belastinggeld

Doe mee, tel mee, stem mee


Tekenen voor de actie van belastingbetalers 'Accijnsverlaging nodig naar Belgisch voorbeeld' of één van de andere belastingverlagende acties kan gratis via de website www.belastinglobby.nl. Of via mobiel, door een SMS bericht te sturen naar nummer 3010 met de tekst LOBBY BELGIE (0,60 e.p.o.b.).