TJIP schenkt St. Maipita ¤ 5.000,- voor opstarten kinderkeuken


HELMOND, 20080108 -- Stichting Maipita helpt de armste kinderen in de stad Rama (Nicaragua) door het realiseren van een kinderkeuken, waar vijftig tot honderd kinderen dagelijks kunnen eten, spelen en leren. Stichting Maipita biedt deze kinderen een voedzame maaltijd en de mogelijkheid om naar school te gaan.

TJIP vindt het belangrijk dat kinderen niet alleen het recht hebben op onderwijs, maar daar ook gebruik van kunnen maken. Deze mogelijkheid is niet overal in de wereld aanwezig. Vaak is het de combinatie van geen geld en onvoldoende eten in het gezin. Kinderen worden dan `gedwongen' om al op zeer jeugdige leeftijd de straat op te gaan en te voorzien in hun eigen eten of geld te verdienen voor het gezin. Door ondersteuning van Stichting Maipita wordt deze last bij kinderen weggenomen en wordt de toekomst van vijftig tot honderd kinderen direct verbeterd.


TJIP is een innovatieve onderneming die software maakt voor onder meer de financiële wereld, de verzekeringsbranche en de telecom- en zorgsector.





TJIP BV