PhoenixKM BVBA neemt deel in Validating Mentoring 2 project


KORTEMARK, 20080108 -- PhoenixKM BVBA neemt deel in het Validating Mentoring 2 (VM2) project (www.VM2-project.eu), gedeeltelijk gefinancierd door de Europese Commissie onder het Leonardo Da Vinci programma. Het project heeft als doelstelling om al diegenen te ondersteunen die problemen ondervinden in de arbeidsmarkt bij het vinden van werk, en dit omwille van een handicap of andere reden. VM2 zal tevens een systeem ontwikkelen voor de erkeninning van formele en informele opleidingen.In het kader van het project zal VM2 tevens nieuwe mentoring programma's opstarten in 3 landen voor ouderen, mensen met een handicap en risico jongeren.

PhoenixKM heeft als specifieke rol hier om technische ondersteuning te beiden in de vorm van een toegankelijk communicatieplatform en website. Tevens zal PhoenixKM ook instaan voor de verdere uitwerking van een "handleiding" (Code of Practice for Mentoring), en het uitwerken van een evaluatiesysteem waarbij verschillende mentor programma's zullen worden beoordeeld.

Volgende partners zullen deelnemen in het project:
- Marie Curie Association (Bulgarije)
- PhoenixKM (België)
- Workability Europe (België)
- Bolu Guidance and Research Center (Turkije)
- Edinburgh Chamber of Commerce (Verenigd Koninkrijk)
- University of Worcester (Verenigd Koninkrijk)

Het project is gestart op 1 Oktober 2007 en eindigt op 30 september 2009.


Profiel PhoenixKM BVBA: PhoenixKM BVBA is een jonge West-Vlaamse onderneming die er naar streeft mensen met een handicap, ouderen alsook andere achtergestelde groepen volledig te integreren in de maatschappij. Het realiseert dit door een reeks van eigen activiteiten (toegankelijke online leeromgevingen, organisatie conferenties, analyses, enz.) op Europees vlak, alsook door het aanbieden van expertise en consultancy aan Europese eindgebruikerorganisaties die willen deelnemen in Europese projecten, gefinancierd onder Leonardo Da Vinci, IST, enz.

Meer informatie vindt u op onze website www.PhoenixKM.eu, en u mag ons ook steeds contacteren via info@phoenixkm.eu.





PhoenixKM