Ingezonden persbericht

Persbericht 0801

Bevers verhuisd naar het BeverBos!

Dordrecht, 8 januari 2008

Het BeverBos bij Biesboschcentrum Dordrecht is sinds vandaag weer bewoond. Vanuit Natuurpark Lelystad zijn twee bevers verhuisd naar een nieuw onderkomen in het BeverBos. Voor het publiek zijn de bevers voorlopig nog onzichtbaar.

De nieuwe bewoners zijn een 5-jarig mannetje en een 2-jarig vrouwtje. Vlak voor Kerstmis zijn ze in het Natuurpark Lelystad gevangen en bij elkaar gezet om te wennen, en vandaag zijn ze overgebracht van het Natuurpark naar het BeverBos. Diep in het BeverBos, op veilige afstand van de bouwwerkzaamheden, is voor hen een tijdelijke burcht gemaakt. Zo kunnen ze rustig hun nieuwe omgeving leren kennen.

De kans dat het publiek een glimp van de bevers zal opvangen is klein. Het oude observatieplatform is gesloopt en een nieuw moet nog gebouwd worden. Bovendien is het bouwterrein rondom het BeverBos niet toegankelijk. Juist deze week zijn de bouwwerkzaamheden voor de nieuwe kunstburcht en het observatieplatform gestart. Het BeverBos gaat half mei 2008 open voor publiek.

Hoe de nieuwe bevers gaan heten is nog niet bekend. Het Biesboschcentrum komt binnenkort met een SMS-wedstrijd om originele namen voor de bevers binnen te krijgen.
Het beverpaartje is geschonken door Kiwa Nederland. Dit is een internationaal opererend certificatiebedrijf met vestigingen in zeven Europese landen. Omdat Kiwa haar oorsprong vindt in de drinkwatersector, voelt het bedrijf zich nog steeds betrokken bij het milieu en een schone leefomgeving. De samenwerking met het Biesboschcentrum en de adoptie van de nieuwe bevers onderstrepen dit.
Het BeverBos is een project van het Natuur- en Recreatieschap De Hollandse Biesbosch. Het Nationaal Park De Biesbosch is partner van het Natuur- en Recreatieschap en levert een belangrijke financiële bijdrage aan het BeverBos. Het BeverBos wordt daarnaast gesponsord door onder meer Kiwa en de ANWB. De financiering van het BeverBos is nog niet helemaal rond, daarom zoekt het Natuur- en Recreatieschap zoekt nog meer sponsors voor het BeverBos.