Atticus Capital verduidelijkt positie wat de Deutsche Börse betreft

09/01/2008 00:41

PR Newswire



 

NEW YORK, January 8 /PRNewswire/ --

- Heeft een beleggingspositie van ruim 11% in de Deutsche Börse

Vandaag heeft Atticus Capital de volgende brief verzonden aan Reto Francioni, algemeen directeur van de Deutsche Börse (GR: DB1):

8 januari 2008

Reto Francioni
Algemeen directeur
Deutsche Börse
Neue Börsenstrasse 1
60487 Frankfurt Am Main
Duitsland

Beste Reto,

Naast onze recente bijgewerkte registratie bij BaFin, willen wij hierbij onze totale positie wat de Deutsche Börse betreft even voor je verduidelijken. Deze registratie was nodig vanwege een interne reorganisatie van de juridische structuur van Atticus, en ik wil er graag op wijzen dat deze geen verandering in onze meningen wat het bedrijf betreft weerspiegelt.

De door Atticus beheerde rekeningen, bestaand uit zowel aandelen met stemrecht als aandelen waarin wij een economische valutapositie hebben door swaptransacties, maken momenteel ruim 11% van de Deutsche Börse uit. Zoals je weet, weerspiegelt onze registratie bij BaFin slechts ons werkelijke stemrecht van 7,65% in de Deutsche Börse.

Als enthousiaste aandeelhouders van het bedrijf op lange termijn zijn wij tevreden met de door het bedrijf geleverde prestaties, evenals de lopende kostenbesparende maatregelen en de terugkoop van aandelen.

Hoogachtend,

Timothy R. Barakett

Over Atticus Capital
Atticus Capital is een leidinggevend beleggingsbeheerbedrijf, dat ruim USD 19 miljard aan activa beheert. Het bedrijf werd in 1995 opgericht door Timothy Barakett en heeft naast zijn hoofdkantoor in New York tevens een vestiging in Londen. Atticus investeert voor zijn cliënten in globale effectenmarkten.

Andy Merrill, andy.merrill@finsbury.com, of Tripp Kyle, tripp.kyle@finsbury.com, beide van de Finsbury Group - New York, +1-212-303-7600, of Matthew Newton, Finsbury Group - London, +44-(0)-207-251-3801, matthew.newton@finsbury.com, allen voor Atticus Capital