Ingezonden persbericht

Persbericht: VNU Exhibitions Europe

Vakantiebeurs 2008: op zoek naar het onbekende

Publicatiedatum: 11-09-2007


Persbericht,
Utrecht, 11 september 2007

Hoofdthema 'Discover the undiscovered'

De komende Vakantiebeurs heeft veel nieuws te bieden, allereerst met het prikkelende hoofdthema in 2008: 'Discover the undiscovered'. "Oftewel, welke belevingsvolle plekken of activiteiten zijn nog niet bekend bij de gemiddelde vakantieganger", zegt projectmanager Gerben Hardeman van VNU Exhibitions. Maar ook kunnen bijvoorbeeld onder de noemer 'nieuwe subthema's' worden gerangschikt Festivals & Events, Wildlife, Hiking & Cycling en Kids & Go.
De Vakantiebeurs 2008 wordt gehouden van woensdag 9 tot en met zondag 13 januari in hal 1 t/m 3 en hal 7 t/m 12 van Jaarbeurs Utrecht.

Geheime tips
''Ons nieuwe beursthema biedt de prachtige mogelijkheid om tot dusverre zo goed als geheime vakantietips breder onder de aandacht te brengen. Wat te denken van hulp bieden aan een olifantenweeshuis, op het dak van een trein Ecuador ontdekken, wakker worden met een cheeta aan de rand van je zwembad of een rangercursus in Afrika. Maar ook binnen de bekende vakantielanden zijn voor de gemiddelde vakantieganger onvermoede activiteiten te ondernemen, zoals een vulkaanfietstocht in Duitsland of met een gids op zoek naar wolven in de Mercantour''.


Nieuwe belevingsactiviteiten
Voor singles en eenoudergezinnen presenteren de specialisten zich in 'Singlewayofholiday', met een scala aan activiteiten variërend van yogacursussen, catwalk workshops, kaart- en handlezen en een leuke oldtimer 'blusbus' voor de meest heerlijke cocktails; een nieuwe uitstraling en vol met beleving. Ook nieuw zijn specialistische presentaties op gebied van cruises, workshops over digitale video- en fotobewerking en de oogstrelende expositie 'Mensen in de wereld' van National Geographic.

Geprolongeerd
Wegens succes geprolongeerd zijn de thematische presentaties op het gebied van golfen met clinics in het populaire Golfdorp, Spa & Wellness, reizen en werken in het buitenland, i.s.m. de ANVR en Recrajob. Met het NBTC worden in de Beleef Nederlandhal kustpresentaties, een fietsparcours, het RCN kinderprogramma, de kampeerpresentatie en een gezellig, informatief activiteitenpodium opgezet. Ook wordt geld ingezameld voor goede doelen via Reisveilingen met Inpakken & Wegwezen.
Maar ook andere beproefde activiteiten staan op veler verzoek weer op het programma. Zo kunnen de bezoekers vrijdagavond op het culinaire event 'Dance & Taste Around the World', onderdeel van het thema 'Festivals & Events', weer heerlijk genieten van speciaal bereide gastronomische hoogtepunten uit alle werelddelen en de avond swingend afronden met een Caribische Afterparty. Festivals & Events wordt op de Vakantiebeurs tot uiting gebracht met de meest uiteenlopende, vrolijke festiviteiten in de verschillende hallen.

Online kaartverkoop
Over de belangstelling van exposanten voor de editie van 2008 heeft Gerben Hardeman zeker niet te klagen. Met nog vijf maanden te gaan is al ruim negentig procent van de te verhuren beursoppervlakte geboekt of in optie genomen. ''Daarmee lopen we voor op dezelfde periode vorig jaar. Medio oktober gaat de online kaartverkoop van start en kunnen ook de bezoekers zich tegen aantrekkelijke voorwaarden van een toegangskaart verzekeren''.

Publieksprijs
Gerben: ''Voor het eerst kunnen de bezoekers ook gaan bepalen welke exposant de Publieksprijs Vakantiebeurs in ontvangst mag gaan nemen. Gestemd kan worden op exposanten die het beste invulling geven aan de twee peilers van de beurs: het echte vakantiegevoel overbrengen en het beste persoonlijk advies geven. Elke bezoekers kan in elk van de negen hallen op één exposant een stem uitbrengen. De halwinnaars worden per dag bekendgemaakt en op de laatste beursdag volgt de uitreiking van de hoofdprijs, de prestigieuze Vakantiebeurs Award''.

Openingstijden
De openingstijden van de Vakantiebeurs zijn van woensdag 9 januari t/m zondag 13 januari van 10.00 tot 18.00 uur, op vrijdag 11 januari van 10.00 tot 22.00 uur. Zie ook: www.vakantiebeurs.nl. Bezoekersinformatie is verkrijgbaar via tel. 0900-52272387 (¤ 0,13 per minuut) of per e-mail naar visitorsinformation@vnuexhibitions.com.

Noot voor de redactie (