Ingezonden persbericht



Persberichten

Nederland toont onbekende toeristische parels op Vakantiebeurs 2008

Publicatiedatum: 15-11-2007


Persbericht
Utrecht, 22 november 2007

Een baantje trekken op de schaatsbaan is een oer Nederlandse belevenis tijdens de Vakantiebeurs 2008. Het kan in hal 12, waar vooral de onbekende culturele en toeristische parels van Nederland in de schijnwerpers worden gezet. Beleef het 'Nooitverwachte Nederland' is het thema voor 2008 waarmee het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen (NBTC) de buitenlandse bezoekers, maar ook de Nederlanders zelf naar de minder bekende attracties van ons land wil lokken. Op de Vakantiebeurs in Jaarbeurs Utrecht kan de bezoeker alvast een voorproefje krijgen. In de compleet voor het NBTC gereserveerde hal wordt de gelegenheid geboden om te fietsen, te kamperen, of een zandkasteel te bouwen. Het is mogelijk om mee te doen aan nordic walking en dus ook om te schaatsen op het eigen baantje, inclusief koek en zopie. Voor de kleinste bezoekers is er een kindertheater van Recreatie Centra Nederland.

Prijzenfestival
Een prijzenfestival, waarvoor het bekende Memoryspel model heeft gestaan ontbreekt niet. Het spel zal deels te volgen zijn vanaf de terrasjes, waar de nodige vaderlandse smakelijkheden te genieten zijn. Want ook dit jaar is de Beleef Nederland presentatie een ideale gelegenheid om te proeven van de geneugten die de horeca de vakantieganger te bieden heeft.

Drie subgroepen
Alle standhouders zullen zich van hun beste en minder bekende kant laten zien. Het hoofdthema 'Nooitverwacht Nederland' is regionaal verdeeld in noord, oost, zuid en west, elk in de drie subthema's cultuur en historie, land en water, gastronomie en logeren; dat laatste kan bijvoorbeeld -heel verrassend- in een hijskraan, boomtent, wijnvat, in het hooi of in een Haagse suite.

Valse kunst
Op cultureel gebied is een bezoek aan de Nederlandse Sint Pieter in Oudenbosch aantrekkelijk, evenals een bezichtiging van het Hundertwasserhuis in Goor, het Rietveld Schröderhuis in Utrecht of een museum met puur valse kunst. Het Boomkroonpad in het Drentse Drouwen is ook heel bijzonder of logeren in het oudste hotel van Nederland in Bergen op Zoom. Het NBTC heeft zelf een groot aantal onbekende parels gevonden en gecatalogiseerd, maar nog steeds komen daar vanuit het hele land nieuwe onderwerpen bij.

Regionale bijzonderheden
Ook VVV's geven op eigen wijze invulling aan het thema, met een opsomming van typisch regionale bijzonderheden op het gebied van cultuur en geschiedenis, water- en landprojecten of eten, slapen en drinken. Zo is het mogelijk mee te doen aan fiets- of vaarroutes of aan een wandeling naar plaatsen met een korte naam, Son bijvoorbeeld, of lange naam, Gasselterboerenveenschemond. De buitenlandse bezoeker kan een keuze maken uit een van de zes talen waarin het onbekende en onverwachte Nederland op de websites wordt aangeprezen.

Openingstijden
De openingstijden van de Vakantiebeurs 2008 zijn van woensdag 9 januari t/m zondag 13 januari van 10.00 tot 18.00 uur, op vrijdag 11 januari van 10.00 tot 22.00 uur. Bezoekersinformatie is verkrijgbaar via tel. 0900-52272387 (¤ 0,13 per minuut) of per e-mail naar visitorsinformation@vnuexhibitions.com. Tijdens de Vakantiebeurs worden tal van gevarieerde activiteiten georganiseerd. Het meest actuele overzicht staat vermeld op www.vakantiebeurs.nl.

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht