Ingezonden persbericht


Persberichten

Vakantiebeurs 2008: Olympische Spelen Peking magneet voor China reizen

Publicatiedatum: 15-11-2007

Persbericht,
Utrecht, 6 december 2007

Bei Jing Huan Ying Ni: Welkom in Beijing

De Olympische Spelen 2008 in Peking zullen als een magneet werken op het toenemende toerisme naar China. Meedoen en kijken is de kracht van dit evenement, dat ook op de Vakantiebeurs 2008 ruimschoots aandacht zal trekken. 'Bei Jing Huan Ying Ni' oftewel 'Welkom in Beijing' staat op de mascottes, die nu al overal in de Chinese hoofdstad te zien zijn. Het zijn de afkortingen van vier geliefde Chinese dieren (vis, panda, antilope, zwaluw) en de Chinese vlag die samen de mooie welkomstgroet vormen. Deze mascotte wordt op de Vakantiebeurs ook gevoerd door Tiara Tours, dat de Olympische Spelen in haar programma heeft staan. De reizen gaan niet rechtstreeks naar Peking, maar via Sjanghai en Moskou. Van de tweede Olympische stad, Sjanghai wordt met de nachttrein naar Peking gereisd, waar appartementen zijn ingehuurd. Een andere mogelijkheid wordt geboden via de trein; de Olympische Trans Mongolië Express vanuit Moskou. Deze Olympische reizen zijn te combineren met rondreizen door China.

Rondreizen
De reisorganisatie Dim Sum zal op de Vakantiebeurs met een power-point presentatie de aandacht vragen voor de wedstrijden in Peking, maar ook voor de vele andere toeristische mogelijkheden in China. Er worden rondreizen aangeboden, die tijdens de Olympische dagen ook een vijfdaags verblijf in Peking bevatten. Ook een geheel Olympische Pekingreis staat op het programma. De reisorganisatie houdt een slag om de arm inzake hotel en kaarten voor de wedstrijden, omdat gezien de grote internationale belangstelling niet alle reisdetails even zeker zijn. De meeste rondreizen zullen echter voor en na de spelen worden gehouden, wanneer de vraag naar accommodatie en (vlieg)transport iets minder hevig zullen zijn.

Chinese muur
De Spelen inspireren ook andere sportbonden tot een speciale activiteit. Zo wil de wandelbond KNBLO-NL, organisator van de Vierdaagse van Nijmegen, vanwege het honderdjarig bestaan van de bond de leden gelegenheid geven een speciale driedaagse in China te wandelen. Deze bevat een wandeling langs de kust vanuit de wandelstad Dalian, een mars over de Chinese muur en een 30 km lange wandeling door de mooiste en historische delen van de wereldstad Peking. Inmiddels hebben zich al 1300 leden van de bond opgegeven.

Combinatiereis
Wandelreizen naar China worden ook georganiseerd door SNP Natuurreizen uit Nijmegen, die een aantal wandeltrajecten in China in het programma heeft opgenomen. De reis begint vaak met een vlucht naar Peking of Hongkong. Vanuit deze steden worden de reizen voortgezet per binnenlandse vlucht of treinreis. Dat kan een korte rondreis zijn vanuit Peking of een combinatiereis door Noord- en Zuid China. De reizen zijn naar individuele wensen uit te breiden met een aantal arrangementen. Ook zijn er georganiseerde excursies vanuit Peking of een van de zuidelijke steden van China.

Boerendorpen
Tot de mogelijkheden behoren een vierdaagse trektocht over de Chinese muur met overnachtingen in boerendorpen. Ook kunnen trektochten in Tibet in het programma worden opgenomen. China is enorm groot en heeft een breed scala aan klimaten, die reizen door het hele jaar mogelijk maken. Exposant VNC Asia Travel verwacht eveneens grotere drukte voor toeristische reizen naar China. Deze uit de vereniging Nederland China voortgekomen reisorganisatie heeft een breed scala aan toeristische mogelijkheden in de aanbieding.

Openingstijden
De openingstijden van de Vakantiebeurs 2008 zijn van woensdag 9 januari t/m zondag 13 januari van 10.00 tot 18.00 uur, op vrijdag 11 januari van 10.00 tot 22.00 uur. Bezoekersinformatie is verkrijgbaar via tel. 0900-52272387 (¤ 0,13 per minuut) of per e-mail naar visitorsinformation@vnuexhibitions.com. Tijdens de Vakantiebeurs worden tal van gevarieerde activiteiten georganiseerd. Het meest actuele overzicht staat vermeld op www.vakantiebeurs.nl.

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht