Technische Universiteit Delft

Polymeren
door M&C

Promotie van dhr. P.G. Malchev: "Short Fiber Reinforced Thermoplastic Blends"

09 januari 2008 | 12:30 uur
plaats: Aula TU Delft

De heer P.G. Malchev | Master of Science in Physics, Bulgarije promotors | Prof.dr. S.J. Picken (TNW) en prof.dr. A.D. Gotsis (TU Crete)

Short Fiber Reinforced Thermoplastic Blends
De promovendus beschrijft onderzoek aan korte-vezel versterkte polymeerblends (SFRBs). SFRBs zijn een combinatie van een polymeerblend en een composiet versterkt met korte-vezels, deze materialen zouden de eenvoudige verwerkingsprocessen die beschikbaar zijn voor korte-vezel versterkte composieten kunnen verenigen met de goede mechanische eigenschappen van continue vezelversterkte composieten. De focus van dit onderzoek ligt op het begrip van de processen die de morfologie en de eigenschappen van zulke complexe mengsels beheersen. Het basisprincipe is dat door selectieve bevochtiging door een van de polymeer componenten een effectief continu netwerk van vezels gevormd wordt, waardoor een composiet materiaal met betere eigenschappen kan worden gecreëerd.

Meer informatie?
Voor inzage in proefschriften van de promovendi kunt kijken in de TU Delft Repository op: repository.tudelft.nl. TU Delft Repository is de digitale vindplaats van openbare publicaties van de TU Delft. Proefschriften zullen binnen een paar weken na de desbetreffende promotie in de Repository te vinden zijn.

Laatst gewijzigd: 20 december 2007