Technische Universiteit Delft

Mobiele diensten
door M&C

Promotie van dhr. Y. Wang: "A studio based approach for business engineering and mobile services"

09 januari 2008 | 15:00 uur
plaats: Aula TU Delft

De heer Ir. Y. Wang | bestuurskundig ingenieur, Nederland promotor | Prof.dr. H.G. Sol (TBM)

A studio based approach for business engineering and mobile services Tegenwoordig zijn organisaties steeds meer geïnteresseerd in mobiele technologieën als middel om zich aan een steeds veranderende omgeving aan te kunnen passen. Een belangrijke uitdaging waar organisaties zich voor geplaatst zien, is het vinden van oplossingen om op een efficiënte en effectieve wijze de bedrijfsprocessen van hun mobiele werknemers te ondersteunen in een gedistribueerde omgeving.

In het onderzoek beschreven in deze dissertatie, hebben we "mobiliteit" bestudeerd in de context van de huidige ontwerpprocessen binnen organisaties. Inleidende `case studies' hebben laten zien dat er behoefte is aan meer ondersteuning van mobiele werknemers in hun werkzaamheden. Dit heeft geleid tot de ontwikkeling van een op simulatie gebaseerde "studio", bestaande uit een aanpak en daarop aansluitende software. Deze studio kan door organisaties worden gebruikt bij het ontwikkelen van oplossingen voor het optimaliseren van de prestaties van processen uitgevoerd door hun mobiele werknemers.
Het simulatiepakket werd ontwikkeld als prototype; het nut hiervan werd aangetoond in twee case studies. Het pakket is geëvalueerd door experts op nut, bruikbaarheid en feitelijk gebruik.

Als conclusie kunnen we stellen dat simulatie kan worden beschouwd als een effectieve onderzoeksmethode om de effectiviteit te verbeteren van een bedrijfskundig ontwerp en van mobiele diensten binnen organisaties.
Onze aanpak is een effectief middel om inzicht te verschaffen in bedrijfskundige processen uitgevoerd door mobiele werkkrachten, doordat het mogelijk is "what if"-analyses uit te voeren met verschillende scenario's zonder dat we de werkelijke oplossing behoeven te implementeren.

Meer informatie?
Voor inzage in proefschriften van de promovendi kunt kijken in de TU Delft Repository op: repository.tudelft.nl. TU Delft Repository is de digitale vindplaats van openbare publicaties van de TU Delft. Proefschriften zullen binnen een paar weken na de desbetreffende promotie in de Repository te vinden zijn.

Laatst gewijzigd: 20 december 2007