Gemeente Spijkenisse


Gedeeltelijke afsluiting parkeergarage Akkerhof

03 januari 2008

De parkeergarage bij het winkelcentrum Akkerhof wordt de komende week gedeeltelijk afgesloten.

In de aanloop naar de jaarwisseling is er in de garage brand gesticht. De voorlopige schade wordt geraamd op 100.000 euro. Die schade kan nog verder oplopen, als blijkt dat de betonnen fundering van de garage is aangetast. Onderzoek moet dat de komende dagen uitwijzen. Burgemeester Salet van de gemeente Spijkenisse noemt de brandstichting schandalig: "Ik heb de politie gevraagd er alles aan te doen om de daders op te sporen, het is werkelijk een schande wat hier is gebeurd."

De gemeente gaat de komende week met man en macht aan de slag om de brandschade te herstellen. Een team van meer dan twintig mensen moet de overlast van herstelwerkzaamheden zoveel mogelijk zien te beperken.

Op woensdag 9 januari zijn de eerste en de tweede verdieping van de garage niet toegankelijk. Bewoners en gebruikers van de garage wordt verzocht hun auto voor woensdag te hebben verplaatst. De begane grond van de garage is en blijft wel in gebruik.

Op donderdag 10 januari is de tweede etage weer beschikbaar, met uitzondering van de strook langs de metrobaan. De eerste verdieping is dan zeer beperkt toegankelijk. Op zowel woensdag, donderdag als vrijdag geldt de blauwe zone op de begane grond van de garage niet.

Vanaf zaterdag 12 januari is de garage weer normaal toegankelijk, uitgezonderd de plaatsen waar de brand heeft gewoed en de voornoemde strook langs de metrobaan. De blauwe zone is dan ook weer van toepassing. Met borden wordt deze tijdelijke afsluiting aangegeven.

Getuigenoproep
De politie is op zoek naar getuigen van de brandstichting. U kunt bellen met de politie via het nummer 0900-8844. Kent u de dader, maar kent de dader u ook en wilt u daarom de melding anoniem doen bel dan: meld misdaad anoniem 0800-7000.