Ingezonden persbericht


Persberichten

Gevarieerde activiteiten op Vakantiebeurs 2008

Publicatiedatum: 04-01-2008


Utrecht, 4 januari 2008

Geachte redactie,

Tijdens de Vakantiebeurs 2008 in Jaarbeurs Utrecht wordt een breed palet aan leuke, inspirerende, gezellige en ook nuttige activiteiten georganiseerd. Onderstaand vindt u een redactionele tekst met de hoofdlijnen van dit activiteitenprogramma. Gedetailleerde informatie staat vermeld op www.vakantiebeurs.nl. De Vakantiebeurs is voor het publiek geopend van woensdag 9 januari tot en met zondag 13 januari.



Foto workshop
Haal alles uit je digitale camera, bezoek de FotoPlus stand in hal 10. In een aantal presentaties vertellen we hoe je de beste foto's kunt maken, de mooiste compositie kiest en de hoogste kwaliteit uit je digitale camera kan halen. We laten zien wat je met snelle beeldbewerking kan bereiken en laten u smullen van mooie fotografie in een flitsende voorstelling. Pak die tips en tricks op de stand van Fotoplus in hal 10.

Workshop Wildlife Fotografie
Bij Kololo Game Reserve, maar ook op het Elvia Wereld aan je Voeten plein in hal 3, geeft Willem Laros, een presentatie/workshop over Wildlife Fotografie. Deze zijn op woensdag 9 januari van 11.30 tot 12.00 uur, op donderdag 10 januari van 16.30 - 17.00 uur en op vrijdag 11 januari van 19.00 - 19.30 uur.

Vakantiebeurs Cool Travel
Dit jaar wordt voor de eerste keer tijdens de Vakantiebeurs de Cool Travel Award uitgereikt aan de deelnemer die met zijn stand het beste vakantiegevoel overbrengt en de deelnemer die het beste persoonlijk advies geeft. En ú bent de jury! Kom dus naar het Cool Travel Café in hal 3 en stem op de deelnemer met de 'coolste' stand en de stand met het 'coolste' advies. Ook kunt u per sms uw stem uitbrengen!

The Single Way of Holiday
In the Single Way of Holiday vindt u bijzondere reizen en activiteiten gericht op singles, alleengaanden en eenoudergezinnen. Gedurende de dag zijn er originele activiteiten zoals een Catwalk training, u kunt uw toekomst laten voorspellen door middel van handlezen, u kunt een karikatuur laten tekenen of genieten van een cocktail bij de Blusbus. Daarnaast vindt u een aantal single reisaanbieders die u advies op maat kunnen geven.

Vrijwilligersreizen
In het Ontwikkelingsdorp in hal 2 wordt tijdens de Vakantiebeurs 2008 aandacht gevraagd voor het reizen naar en meedoen aan vrijwilligersprojecten in ontwikkelingslanden. De vrijwilligersreizen onderscheiden zich in twee soorten. Er zijn reizen om kennis te maken met de successen en projecten van het lokale en landelijke ontwikkelingswerk in Azië, Afrika en Zuid Amerika. De deelnemers kunnen deze projecten bezoeken en krijgen onderdak bij de lokale bevolking. Er zijn ook reizen waarbij de deelnemers in de gelegenheid worden gesteld om zelf de handen uit de mouwen te steken en mee te werken. Voor meer informatie kom naar het Ontwikkelingsdorp van JoHo tijdens de Vakantiebeurs!

Reisveilingen
Op de Vakantiebeurs 2008 zal Inpakken en Wegwezen.nl voor de derde keer op rij spectaculaire reisveilingen organiseren. Bied gedurende de hele week mee op zeer uiteenlopende en aantrekkelijke reizen/ arrangementen. Kom naar het exclusieve Inpakken en Wegwezen Veilingpodium in Hal 2 en bepaal zelf de prijs van uw reis!. Elke veiling start met een openingsbod van 1 Euro . Bied mee op o.a. schitterende hotelovernachtingen, beauty arrangementen, zonvakanties en exclusieve verre bestemmingen, en bepaal zelf wat u voor uw vakantie wilt betalen.

Reisveilingen SOS Kinderdorpen
Tijdens de Vakantiebeurs wordt een 'Martinair Reisveiling' georganiseerd ten behoeve van SOS Kinderdorpen. Vorig jaar is met hetzelfde initiatief ruim 13.000 Euro opgehaald voor het opzetten van het Caribische SOS Kinderdorp Morélia. Van 11 t/m 13 januari vindt twee keer per dag een veiling plaats om 12.00 en 15.00 uur in de 'Caribbean Village' in hal 1. De totale opbrengsten van de veiling komen ten goede aan het Caribische SOS Kinderdorp Morélia in Mexico, zodat dit project succesvol kan worden afgerond. In totaal veilt Martinair 12 tickets naar de bestemmingen Miami, Aruba, Curaçao, Cuba en Mexico. Naast de Martinair tickets leveren ook partners van Martinair en standhouders binnen de Caribbean Village een bijdrage aan SOS Kinderdorp Morélia.

Caribische accommodaties
Zo worden Caribische accommodaties geveild voor 2 personen, met een verblijfsduur van een week. Deelnemende partijen zijn onder meer, Lions Beach & Dive Resort op Curaçao, Talk of the Town Hotel & Beach Club op Aruba en Van der Valk Vakanties stelt een verblijf in het nieuwe Van der Valk Resort op Curaçao beschikbaar. Schiphol Group stelt Smart Parking, See Buy Fly shopping vouchers en Previum jaarabonnementen ter beschikking zodat het reizen naar de Caribbean nog aangenamer wordt.

Totaalbedrag
Zondag 13 januari wordt na de laatste veiling (15.00 uur) in de Caribbean Village het totaalbedrag van de veiling bekend gemaakt en overhandigd aan SOS Kinderdorpen. Bieden kan al vanaf 99 Euro, dus kom naar de Caribbean Village en steun SOS Kinderdorpen!

Elvia Wereld aan je Voeten plein
In hal 3 vindt u letterlijk de Wereld aan uw Voeten, u kunt hier heerlijk ontspannen in een Wereldse beleving onder het genot van een tropische cocktail. Daarnaast kunt u genieten van heerlijke Indonesische keuken bij Restaurant Flamboyant. Op het podium worden gedurende dag optredens en presentaties gehouden.

Reistheater Europa
In hal 11 vindt u het reistheater Europa naast the Single Way of Holiday. Het dagelijkse programma bestaat uit inspirerende presentaties over Europese & Mediterrane bestemmingen. Kom kijken naar de presentaties over Frankrijk, IJsland, deTranssiberië Expres, Cyprus en zo nog veel meer.

Golfdorp
Altijd al een balletje willen slaan? Op de Vakantiebeurs maakt u kennis met de populaire sport. Kom naar het Golfdorp in hal 11 en sla uw slag op de driving range.

Beleef Nederland
Hal 12 staat in het teken van Beleef Nederland. In samenwerking met het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen wordt invulling gegeven aan deze levendige hal.Er zijn tal van activiteiten, zoals de Cool 2 Move schaatsbaan, het activiteitenpodium met de modeshow, het Kampeer paviljoen en nog meer.

Themaroutes
Bij de informatiebalies kunt u een thematische plattegrond halen en op die manier een themaroute lopen naar keuzen. Dus bent u geïnteresseerd in Discover the Undiscovered, Wildlife, Kids & Go, Hiking & Cycling, Diving, Exclusieve reizen of Citybreaks? Pak die plattegrond.

Foto expositie National Geographic
Kom een kijkje nemen naar de inspirerende foto expositie van National Geographic: 'De mensen in hun wereld'. U vindt deze in de centrale hal en bij de entree van hal 1.

Openingstijden
De openingstijden van de Vakantiebeurs 2008 zijn van woensdag 9 januari t/m zondag 13 januari van 10.00 tot 18.00 uur, op vrijdag 11 januari van 10.00 tot 22.00 uur. Bezoekersinformatie is verkrijgbaar via tel. 0900-52272387 (¤ 0,13 per minuut) of per e-mail naar visitorsinformation@vnuexhibitions.com. Tijdens de Vakantiebeurs worden tal van gevarieerde activiteiten georganiseerd. Het meest actuele overzicht staat vermeld op www.vakantiebeurs.nl.

Noot voor de redactie (