Vereniging Spierziekten Nederland

Nieuws

Toegankelijkheid op vakantiebeurs

Van 9 tot 13 januari vindt in Utrecht weer de vakantiebeurs plaats. Deze keer met extra aandacht voor toegankelijke vakanties. De toegankelijkheid van vakantiebestemmingen laat nogal eens te wensen over, terwijl 25% van de bevolking toch in meer of mindere mate te maken heeft met een beperking.

Natuurlijk is de vakantiebeurs zelf ook toegankelijk. Er is een speciale ingang, gehandicapten-parkeerplaatsen en vrijwilligers: daarmee wordt een probleemloze toegang gegarandeerd.

In samenwerking met Toegankelijk.com heeft de beursorganisatie dit jaar een speciale Toegankelijkheids-plaza in hal 12 gerealiseerd. Onder de vlag: "Onbeperkt er-op uit" presenteren ruim twintig organisaties zich voor mensen met een (functie)beperking. Niet alleen aanbieders van watersportvakanties en aangepaste, actieve reizen naar onder meer Kenia en Zuid-Afrika zullen aanwezig zijn. Ook eigenaren van aangepaste accommodaties, leveranciers van hulpmiddelen en specialisten voor speciale werkomgevingen zijn in ruime mate vertegenwoordigd.

Voor meer informatie kijk op toegankelijkheid.com. Misschien nog een waarschuwing voor wie het niet weet: de vakantiebeurs trekt ieder jaar enorm veel bezoekers. Dat levert vaak files op in de omgeving van Utrecht.
07 januari 2008

VSN - Lt. gen. van Heutszlaan 6 - 3743 JN Baarn tel: 035-5480480 Spierziekten Infolijn: 0900-5480480 - E-mail: vsn@vsn.nl - Postbank 1422400