Provincie Limburg

Persberichten

Provinciale Staten houden conferentie over Kledingbank Limburg Op woensdag 9 januari 2008 organiseren de fracties CDA, SP, PvdA, GroenLinks, PNL, Partij voor de Dieren en D66 uit Provinciale Staten een statenconferentie over nut en noodzaak van de Kledingbank Limburg. Met deze conferentie wensen de partijen bij de gemeenten (financieel) draagvlak te krijgen voor het voortbestaan van de Kledingbank Limburg.

Intentieverklaring
Voor deze conferentie zijn uitgenodigd de gemeenteraden én wethouders uit de Limburgse gemeenten, evenals partners van de Kledingbank Limburg.
Tijdens de conferentie wordt toegelicht wat de nut en noodzaak is van de Kledingbank Limburg én welk belang de Kledingbank heeft voor gemeenten. Ook zal het bedrijfsplan van de Kledingbank Limburg worden gepresenteerd.
Het uiteindelijke doel van de initiatiefnemers uit Provinciale Staten is te komen tot (financieel) draagvlak voor het instandhouden van de huisvesting, het magazijn, van de Kledingbank voor de duur van 5 jaar. Aan de deelnemers van de conferentie zal gevraagd worden hiertoe een intentieverklaring te tekenen. De initiatiefnemers uit Provinciale Staten zijn van mening dat de Kledingbank Limburg een gedeelde verantwoordelijkheid is van provincie én gemeenten.

De conferentie vindt plaats van 18:00 tot ca. 21:30 in Congrescentrum Fortunato in Sittard onder voorzitterschap van Will Scheepens, plv. voorzitter Provinciale Staten.

7-1-2008 16:39