Gemeente Amersfoort

Persbericht/-uitnodiging

datum: 7 januari 2008

Feestelijke onthulling kinderkunstwerken in speeltuin Jordanus Hoornstraat

De opgeknapte speeltuin aan de Jordanus Hoornstraat in het Soesterkwartier wordt woensdag 9 januari feestelijk in gebruik genomen. De kunstwerken die kinderen uit de buurt hebben gemaakt, worden dan samen met wijkwethouder Hans van Daalen onthuld.

Een aantal buurtbewoners heeft in 2006 buurtbudget bij de gemeente aangevraagd voor het opknappen van de speeltuin aan de Jordanus Hoornstraat. Met dit geld hebben in oktober zo'n vijftig buurtkinderen onder begeleiding van beeldend kunstenaar Margarethe Broers panelen beschilderd die de voetbalkooi en het hekwerk langs het grasveld gaan opvrolijken. De oudere kinderen uit de buurt hebben de prullenbakken en een bankje bij de speeltuin 'gepimpt'.

Wijkwethouder Hans van Daalen onthult woensdag 9 januari om 16.00 uur samen met de kinderen de beschilderde panelen. Tijdens deze feestelijke bijeenkomst kunnen buurtbewoners genieten van poffertjes, erwtensoep, warme chocomelk of glühwein.

Veilig Amersfoort

In het kader van een Veilig Amersfoort (hotspot Soesterwartier) heeft de gemeente extra geld beschikbaar gesteld. Met dat geld is bij de speeltuin ook een hekwerk geplaatst rond het grasveld om hondenpoep te weren, staan er een nieuwe picknicktafel en tafelvoetbalspel en is het voetbalveld opnieuw geasfalteerd. Woningcorporatie de Alliantie Eemvallei heeft een bijdrage geleverd aan de picknicktafel.