Gemeente Schagen

Kerstbomen inzamelingsactie

De gemeente Schagen organiseert op woensdag 9 januari 2008 van 13.00 tot 15.00 uur een kerstbomen inzamelactie en vraagt vooral de jeugd om een handje te helpen. Hiermee kan de jeugd een aardig zakcentje verdienen, want voor iedere kerstboom wordt 30 eurocent gegeven. De gemeente zal de kerstbomen versnipperen.

Versnipperen

De gemeente vraagt aan haar inwoners kerstbomen niet met het groente- fruit en tuinafval (groene rolemmer) mee te geven. Volgens HollandCollect waar al het groene afval gecomposteerd wordt, geven ze veel problemen, doordat de stammen van de bomen niet composteren. Om die reden worden kerstbomen versnipperd. De snippers worden verspreid in plantsoenen om onkruid tegen te gaan. Ook worden de snippers gebruikt bij het onderhoud van wandelpaden.

Inzamellocaties

Op de volgende locaties kunnen inwoners op woensdag 9 januari van
13.00 - 15.00 uur terecht voor het inleveren van kerstbomen:


* Parkeerterrein Piet Ottstraat.

* Merelstraat parkeerterrein bij sporthal Waldervaart
* Parkeerterrein Wilgenlaan

* Mauvestraat bij de Ark.

Inleveren bij het Regionaal Afvalscheidingsstation

Kerstbomen kunnen ook in de week van dinsdag 2 januari 2008 t/m vrijdag 6 januari 2008 worden ingeleverd bij het Regionaal Afvalscheidingsstation, gevestigd aan de Zijperweg 12 b-c te Schagen. De openingstijden zijn di t/m za van 9.00 uur tot 15.30 uur.