Deelgemeente Charlois Rotterdam

Deelgemeentepagina 9 januari 2008

In pdf (5,1 Mb) en in tekst


* Besluiten dagelijks bestuur

* Aanvragen bouwvergunningen

* Aanvragen kapvergunningen

* Nieuwjaarstoespraak Dick Lockhorst

* Gerrit van Uden Charloiser van het Jaar 2007
* Raadstafel over Hart van Zuid

* Zuiderparkweg deels afgesloten

* Zilveren Karel de Stoutespeld voor Teun Gelderblom
* Zestig jaar samen

Besluiten Dagelijks Bestuur

Besluiten die het dagelijks bestuur van de deelgemeente Charlois neemt, kunnen ook anderen dan de direct belanghebbenden aangaan. De Algemene Wet Bestuursrecht en diverse andere wetten en verordeningen geven belanghebbenden de mogelijkheid om een gemotiveerd bezwaar/beroepschrift in te dienen bij het dagelijks bestuur of bij een andere in de desbetreffende wet genoemde instantie.

Hier vindt u een opsomming van besluiten waarbij belangen van derden betrokken kunnen zijn.

Het dagelijks bestuur heeft in de afgelopen periode onderstaande besluiten genomen:

Drank- en Horecawet:

Vergunning verleend:


1. aan dhr. Y. Ertekin voor uitoefening van een horecabedrijf op het adres Katendrechtse Lagedijk 337a (restaurant Göller). Het betreft bijschrijving van een nieuwe leidinggevende (besluit 2 januari 2008);


2. aan VOF The Corner voor uitoefening van een horecabedrijf op het adres Mijnsherenlaan 19 (café The Corner). Het betreft optreden van nieuwe leidinggevenden (besluit 2 januari 2008).

Kapvergunningen:

Vergunning verleend:

1. voor het verplanten van negen eiken (waarvan acht niet vergunningplichtig volgens de A.P.V.) aan de Tiengemetensingel. De eiken moeten worden verplant wegens de aanplant van 44 ratelpopulieren rondom de singel. Met herplantplicht (besluit 27 december 2007);

2. voor het kappen van een leylandi in de achtertuin Hoogvlietstraat 38 b. De boom is te groot voor de tuin. Met herplantplicht (besluit 27 december 2007);

3. voor het kappen van een driestammige esdoorn in de achtertuin Abbenbroekweg 44. De boom is te groot voor de tuin. Met herplantplcht (besluit 27 december 2007);

4. voor het kappen van een italiaanse populier in de tuin Bas Jungeriusstraat 210. De boom is van matige kwaliteit en is te groot voor zijn standplaats. Zonder herplantplicht (besluit 27 december 2007);

5. voor het kappen van een populier in de binnentuin Sommeldsijkstraat (achterzijde 70-88). De boom is oud en kan gevaar opleveren. Met herplantplicht (besluit 27 december 2007);
6. voor het kappen van 3 lindes in de Utenhagestraat i.v.m. de aanleg van een kanoduiker conform de herinrichting van de Lepelaarsingel volgens inrichtingsplan d.d. 20 juni 2006. Met herplantplicht conform inrichtingsplan (besluit 4 januari 2008).

Besluiten hoofd sector Bouw- en Woningtoezicht Rotterdam namens het dagelijks bestuur:

Woningwet:

Vergunning verleend:


1. voor het plaatsen van een dakkapel aan de voorzijde van de woning Nieuwenhoornstraat 108 B (besluit 19 december 2007).

Toestemming ingetrokken:


1. voor het wijzigen van het gebruik van het pand(deel) Wevershoekstraat 390 van een winkel naar een speelhal voor computerspellen met een zeer geringe horecafunctie, waarvoor toestemming is verleend d.d. 23 maart 2007. Toestemming wordt ingetrokken op verzoek van aanvrager (besluit 12 december 2007).

Bouwverordening:

Vergunning verleend:


1. voor het verwijderen van asbesthoudend materiaal uit de kinderboerderij aan de Brammertstraat 10 (besluit 10 december 2007).

Website

Deze besluiten worden ook gepubliceerd op de website van de deelgemeente: www.charlois.rotterdam.nl U vindt ze onder het menu Actueel - Bekendmakingen. U kunt daar ook de besluiten van eerder datum raadplegen (tot ca. 6 weken terug).

Bezwaar maken

Tegen bovengenoemde besluiten kunt u een gemotiveerd bezwaar/beroepschrift indienen bij het dagelijks bestuur of bij een andere in de desbetreffende wet genoemde instantie. Dit dient te gebeuren binnen zes weken, gerekend vanaf de dag na bekendmaking van het besluit.

Nadere inlichtingen over het desbetreffend besluit, onder andere over de precieze datum van bekendmaking, kunt u verkrijgen bij het deelgemeentekantoor, Boerhaavestraat 11. Tel. 410 74 10. Daar kunt u tevens meer informatie krijgen over de wettelijke mogelijkheden tot indiening van een bezwaar/beroepschrift.

Voorlopige voorziening

Diegenen die van mening zijn dat de onmiddellijke uitvoering van een besluit niet dient plaats te hebben, kunnen -naast het indienen van een bezwaarschrift- een voorlopige voorziening aanvragen bij de Voorzieningenrechter van de sector Bestuursrecht, Postbus 50951, 3007 BM Rotterdam. Stuur een afschrift van het besluit waarvoor u een voorziening vraagt evenals een afschrift van het door u ingediende beroepschrift mee met uw verzoek.

Aanvragen bouwvergunningen

Het dagelijks bestuur van de deelgemeente Charlois maakt in het kader van art. 41 van de Woningwet bekend dat de volgende aanvragen voor een bouwvergunning zijn ingediend:


1. voor het vergroten van een verpleeghuis, Dreischorstraat 85;
2. Voor het oprichten van een woning, Walchersestraat 110B

Tevens is de volgende aanvraag voor een sloopvergunning ingediend:
1. voor het gedeeltelijk slopen van het verpleeghuis, Dreischorstraat 85.

Bovengenoemde plannen moeten nog volledig worden beoordeeld.

Informatie over de voortgang van bouwplannen kan worden verkregen bij de afdeling Vergunningen, Galvanistraat 15, tel. 010 - 489 4966 (tussen 9.00 12.00 uur en 13.00 17.00 uur). De bouwinspecteur de heer L. Zinkhaan houdt op maandag van 15:30 uur tot 16:30 uur spreekuur in het deelgemeentekantoor, Boerhaavestraat 11 .

Rotterdam, 9 januari 2008

Namens het dagelijks bestuur van de deelgemeente Charlois,

H. Goedhart

Directeur dS+V

Aanvragen kapvergunningen

In het kader van art. 4.4.6 van de Algemene Plaatselijke Verordening maakt het dagelijks bestuur van de deelgemeente Charlois bekend dat de volgende aanvragen voor een kapvergunning zijn ingediend:


1. voor het kappen van een boom op tuin nr. 12 van A.T.V. Phoenix, Keyenburg 1. De boom veroorzaakt diverse vormen van overlast;


2. voor het verplanten van vijf platanen aan de Lichtenburg. De bomen moeten worden verplant i.v.m. de nieuwbouw van woningen;


3. voor het kappen van negen wilgen aan de Meyenhage t.h.v. nrs 300 t/m 306, vanwege boomvervanging i.k.v. het Boomstructuurplan;


4. voor het kappen van acht wilgen en één es aan de Slinge zuidzijde naast de begraafplaats, vanwege boomvervanging i.k.v. het Boomstructuurplan;


5. voor het kappen van zeven wilgen aan de Wildenburg, vanwege boomvervanging i.k.v. het Boomstructuurplan;


6. voor het kappen van vier populieren in het Van Tijenplantsoen, vanwege boomvervanging i.k.v. het Boomstructuurplan.

Bovenstaande aanvragen liggen tot en met woensdag 23 januari 2008 ter inzage ter secretarie van de deelgemeente Charlois, Boerhaavestraat 11 (Afdeling Centrale Ondersteuning Wijkzaken).

Nieuwjaarstoespraak deelraadsvoorzitter Dick Lockhorst

In de bijzonder sfeervolle Oude Kerk in Oud-Charlois hield de deelgemeente Charlois op woensdagavond 2 januari zijn nieuwjaarsreceptie. Tegen de 400 Charloisers en relaties van de deelgemeente Charlois kwamen samen in de prachtig gerestaureerde kerk om met dagelijks bestuur en deelraad het glas te heffen op het nieuwe jaar. Omstreeks 20.00 uur hield deelraadsvoorzitter Dick Lockhorst zijn nieuwjaarstoespraak. Hieronder leest u de tekst van zijn toespraak.

Geachte aanwezigen, dames en heren,

Het jaar 2008 is begonnen. Hopelijk hebben de laatste weken van het jaar 2007 de warmte en gezelligheid gebracht, zoals wij die met elkaar voor ogen hebben bij het vieren van kerst en oud en nieuw. Even voor kerst ontving ik een groot aantal fotos van een sneeuwrijk Charlois. Wat wonen wij toch in een mooie deelgemeente. Ook deze locatie getuigt hiervan. Een bijzondere locatie.

Vorig jaar stonden wij hier voor het eerst met onze nieuwjaarsreceptie. Het Hess orgel was zelfs nog niet uitgepakt. Het afgelopen jaar is deze schitterend opgeknapte kerk al vaak gebruikt voor vele culturele activiteiten en nam daarmee weer een voorname plaats in Charlois in. Het orgel is helemaal hersteld en de organist, de heer Ger van de Schoor, laat u dat zo meteen ook nog even horen. Vanaf deze plek wil ik het kerkbestuur dan ook bedanken voor de gastvrijheid.

Was 2007 al een bijzonder jaar als u bekijkt wat wij binnen Charlois allemaal hebben gerealiseerd, of in de steigers hebben gezet. Dan zal ik u verklappen dat u in 2008 en de komende jaren nog veel meer van ons kunt verwachten. Het gaat de goede kant op met Charlois!

U heeft waarschijnlijk de termen Pact op Zuid, Vogelaarwijken, of kracht-, of prachtwijken vaker gehoord. Kranten en bladen stonden er vol mee. Het gaat om een reeks van plannen die moeten leiden tot de revitalisering van 40 woonwijken in Nederland en daarmee ook een deel van Rotterdam-Zuid. Plannen waar we samen met de corporaties de schouders onder gaan zetten. Voor investeringen op het gebied van wonen, veiligheid, economie, werkgelegenheid en op tal van sociale terreinen zullen jaarlijks tientallen miljoenen euros extra beschikbaar komen.

Pact op Zuid, Vogelaar wijken of prachtwijken. Het maakt ook eigenlijk niet uit welke naam er aan wordt gegeven, als het maar verbeteringen oplevert voor Charlois.

Begin maart hopen wij de meerjaren investeringsplannen tussen de minister en de corporaties te kunnen ondertekenen. Dat wil niet zeggen dat wij nu stil zitten. Veel verbeteringen kunt u dagelijks waarnemen. Vorige maand werd op de valreep van 2007 nog een Rotterdamse Bouwkwaliteitsprijs toegekend aan een nieuw woongebouw in Zuidwijk, Hoog Drakenburg. Maar dat is niet het enige dat in 2007 is gerealiseerd.

In juni vorig jaar is het Zuiderpark na een ingrijpende opknapbeurt opgeleverd. En wij zijn nog niet klaar met het Zuiderpark. Het evenemententerrein Vaanweide komt eraan, vanmorgen heeft u kunnen lezen dat popfestival Metropolis blijft en later dit jaar organiseren wij een nieuw evenement in het park. En nu is 2008 ook uitgeroepen tot groenjaar. Dat sluit dus mooi aan.

Ook in 2007 startte de jeugdkansenzone. Via scholing, cultuur en sport stellen wij jongeren in de gelegenheid zich zelfstandig te ontwikkelen waarmee hun kansen in de maatschappij toenemen. Zo zetten we jeugd in voor Thuis Op Straat activiteiten, samenwerking tussen school- en sportverenigingen en in het toezicht via projecten als Watch Out in Zuidwijk en het Jeugd Service Team Zuidplein.

En er wordt volop geïnvesteerd in nieuwe woningen. Portefeuillehouder Ed Goverde en de wethouder slaagden er op de valreep van 2007 in verregaande afspraken te maken met de corporaties om het tempo van de bouwvervanging er weer in te krijgen. Ook rond het Hart van Zuid staat veel te gebeuren. Ik noem de verplaatsing van het Zwembad Charlois, de ontwikkelingen rond Ahoy , het winkelcentrum Zuidplein, een mogelijk nieuw Theater, de verkeersafwikkeling. Vanzelfsprekend houden we u op de hoogte van de ontwikkelingen. Onder meer door de opening van een permanent informatiecentrum.

Op het terrein van de volkshuisvesting vroegen wij het afgelopen jaar vanuit Charlois aandacht voor de problemen, voortkomend uit een te grote instroom van inwoners uit Midden en Oost-Europa, voornamelijk Polen. Dit leverde zelfs een rechtstreekse uitzending van Nova op vanuit het Millinxparkhuis in de Tarwewijk. U weet dat Charloisers het hart op de tong hebben. Dank daarvoor, mevrouw Siben en Arnold Gielen. U bracht de positie van bewoners prima onder woorden.

Laat het duidelijk zijn. Charlois is in de loop der jaren gewend geraakt aan instromers van buiten. Waren het in de jaren vijftig en zestig van de vorige eeuw de inwoners uit Friesland, Groningen, Drenthe en Zeeland, een decennium later de Spanjaarden en Italianen, gevolgd door Turkse en Marokkaanse gastarbeiders, waarna eind vorige eeuw vanuit de hele wereld de instroom toenam. En nu zijn het werknemers uit midden en Oost-europa. Charlois bestaat inmiddels voor meer dan de helft uit inwoners met ouders van niet Nederlandse afkomst. We zijn dus aardig wat gewend. En wij willen er ook zijn voor alle Charloisers. Autochtoon of allochtoon. Maar bij de opbouw van een sociaal sterke deelgemeente is stabiliteit nodig. Daarom zijn wij blij dat met behulp van de Rotterdamwet de instroom is ingeperkt. Wij willen immers dat iedere Charloiser fatsoenlijk kan wonen!

Echter nu merken we dat op basis van nieuwe Europese verordeningen alle instroom vanuit deze nieuwe EU landen blijkbaar getolereerd dient te worden. We zullen met de inzet van interventieteams alles op alles blijven zetten om ernstige misstanden als overbewoning en uitbuiting tegen te gaan. Dat is niet asociaal - zoals onlangs door de stedelijke ombudsman genoemd - maar uiterst sociaal.

Ik geef u een voorbeeld. Net voor kerst kwam bij ons de melding van een inwoonster aan de Dordtselaan binnen. Een gezin met kleine kinderen werd aangetroffen in een woning zonder enige voorzieningen. Geen gas- en licht, verwarming..en geen eten voor de kinderen. Wij hebben daar met voorrang het interventieteam op gezet. Dit team slaagde er binnen een dag in om de voorzieningen aangesloten te krijgen, enkele kachels geplaatst te krijgen en via de voedselbank een pakket te laten bezorgen. Daarnaast stelde een woningbouwcorporatie een betere woning beschikbaar. Het gezin is uit de eerste ellende geholpen. Het lijkt eerder een kerstverhaal, maar dit is harde realiteit, de sociale kant van ingrijpen met een interventieteam.

Signalen geven aan dat het beter gaat met de veiligheidsbeleving in grote delen van Charlois. We zijn dan ook benieuwd hoe de nieuwste veiligheidsindex zal scoren. Eind april 2008 worden de cijfers over 2007 per wijk bekend gemaakt. Wij zijn van mening dat bijvoorbeeld cameratoezicht, dit jaar rond winkelcentrum Zuidplein en de Dordtselaan toegepast, hieraan een grote bijdrage zal leveren. Maar ook de proef waarbij medewerkers van de dienst Stadstoezicht op allerlei terreinen u niet alleen kunnen waarschuwen, maar u waar nodig ook kunnen bekeuren. U bent dus extra gewaarschuwd. Of beter gezegd uw buren natuurlijk, want u kent de regels immers als geen ander.

Veiligheid blijft ook in 2008 een belangrijk issue. Alle partners zullen onder regie van de deelgemeente hun inzet verbeteren en op elkaar afstemmen in de inmiddels bekende Schoon schip acties. Extra ondersteuning leveren daarbij de stadsmariniers, onder andere werkzaam vanuit een eigen wijkpost in Tarwewijk en Oud-Charlois, en waar nodig met inzet van interventieteams op woningen en gerichte politieacties, zoals preventief fouilleren.

Op het gebied van de economie bereiken we met het kansenzonebeleid steeds meer tastbare resultaten. Kijkt u straks even aan de overkant bij restaurant de Compagnie, of naar de buren van het Hof van Charlois in het voormalige politiebureau, of iets verderop aan de Doklaan een volgende horecagelegenheid met allure. Bonn & Mees. In het eerste kwartaal van dit nieuwe jaar opent in de Maassilo de Creative Factory, waar maar liefst 120 ondernemers in de creatieve industrie vanuit een nieuwe werkplek van start gaan.

Allemaal goed voor de werkgelegenheid en goed voor de toekomst van Charlois. Wij zullen daarmee in 2008 voortgaan.

Ook de kunst en cultuursector groeit in Charlois. Ik wijs u nog even op het recent onthulde kunstwerk aan de voorgevel van het Metrostation Zuidplein De hele wereld is mijn vaderland. Dit jaar brengen wij op verzoek van de deelraad Charlois een Kunst en Cultuurnota uit met daarin een prominente rol voor een op te richten Charloise kunstraad. Ik hoop daar enkele aanwezigen voor te kunnen strikken.

Dames en heren,

Van alle activiteiten houden we u vanzelfsprekend op de hoogte via onze wekelijkse paginas in de Havenloods, maar ook via de inmiddels bekende kwartaaluitgave Charlois Magazine. En vergeet u straks vooral niet het fotojaaroverzicht mee te nemen. Kortom, er is veel gebeurd en in gang gezet in 2007. En nu staat 2008 voor de deur. Dit wordt een druk maar zeker een mooi jaar voor Charlois.

Tot slot wil ik graag alle partners bedanken voor de inmiddels bereikte resultaten. Maar u weet: in het verleden behaalde resultaten bieden ons geen garanties voor de toekomst. We zullen elkaar nog hard nodig hebben, ook in 2008.

U en ik, wij allemaal staan in Charlois centraal. Onze leus blijft; Samen de schouders er onder, alleen samen maken wij Charlois nog mooier. Dank voor uw aandacht. Ik wens u nogmaals een fantastisch jaar. Dank u wel

Aansluitend aan zijn toespraak, maakte Dick Lockhorst de Charloiser van het Jaar 2007 bekend. Elders op deze pagina leest u hier meer over.

Gerrit van Uden Charloiser van 2007

Tijdens de nieuwjaarsreceptie van de deelgemeente Charlois heeft deelraadsvoorzitter Dick Lockhorst de Charloiser van het Jaar 2007 bekendgemaakt. Het is: Gerrit van Uden.

Gerrit van Uden is op velerlei fronten bijzonder actief, zowel in zijn wijk de Tarwewijk- als op andere terreinen in het maatschappelijk leven.

Sinds 1989 is hij bestuurslid van de Bewonerscommissie van de Brielselaanflat, waar hij zich onder meer inzet voor de ouderen en het Opzoomeren.

Sinds 2004 is hij lid van het Algemeen Bestuur van de Bewonersorganisatie Organisatie Voor en Door Bewoners Tarwewijk (OvdB). In die functie is hij betrokken bij het onderhoud van het gebouw aan de Zwartewaalstraat, begeleidt hij diverse groepen voor ouderen en helpt hij in de Wijkwinkel mensen met het invullen van formulieren voor instanties. Verder loopt hij sinds 2004 veelvuldig mee met wijkschouwen in de Tarwewijk en speelde hij een belangrijke rol bij de tuinenaanpak.

Sinds 2005 houdt hij samen met zijn collegas van Burgerblauw een oogje in het zeil in de Tarwewijk. Hij surveilleert actief mee en beheert tevens het materiaal van Burgerblauw. Sedert begin 2007 is hij voorzitter van de Huurdersvereniging Tarwewijk.

De laatste tijd ondersteunt hij met zijn brandend water de actie Mensen Maken de Stad.

Van 1973 tot 2000 was hij lid van de vrijwillige Brandweer Rotterdam-Zuid. Sinds 1985 is hij instructeur voor de Jeugdbrandweer. Sinds 1988 begeleidt hij als coördinator de jaarlijkse collecte van de Nederlandse Brandwonden Stichting. Hij is tevens secretaris van de Koninklijke Vereniging E.H.B.O. Linker Maasoever.

Raadstafel over Hart van Zuid

Op maandagavond 14 januari staat een bijzondere raadstafel op het programma. Samen met de deelraadsleden van de deelgemeente Feijenoord praten de Charloise deelraadsleden over de toekomst van het Zuidpleingebied: het Hart van Zuid. De raadstafel wordt gehouden in de raadszaal van de deelgemeente Feijenoord, Maashaven Oostzijde 230.

De komende jaren staat er in het Zuidpleingebied het Hart van Zuid- heel wat op stapel. Zoals op het gebied van verkeersafwikkeling, verplaatsing van Zwembad Charlois, de ontwikkelingen rond Ahoy, het winkelcentrum Zuidplein en mogelijk een nieuw theater.

Het project Hart van Zuid is één van de grootstedelijke projecten uit de Stadsvisie 2030 van de gemeente Rotterdam en het Pact op Zuid.

Er is nu een globale visie op het gebied, die daarna moet gaan leiden tot concrete plannen. Deze globale visie staat centraal tijdens de speciale raadstafel van 14 januari. Natuurlijk bent u bij deze raadstafel van harte welkom.

Agenda:


1. opening


2. inleiding op de globale visie Hart van Zuid door de deelgemeentelijke portefeuillehouders.


3. presentatie globale visie Hart van Zuid door de projectleider, de heer G.W. van de Hoef van dS+V.


4. vragenronde n.a.v. de presentatie

Pauze


5 reactie dagelijks besturen op de globale visie Hart van Zuid


6 Vragen en discussie


7 Sluiting (omstreeks 22.15 uur)

Nogmaals: de gezamenlijke Raadstafel (deelgemeenten Feijenoord en Charlois) wordt gehouden in de raadszaal van de deelgemeente Feijenoord, Maashaven Oostzijde 230.

Zuiderparkweg deels afgesloten

De Zuiderparkweg krijgt de komende tijd een opknapbeurt. Hij sluit hierna beter aan op de toekomstige Verlengde Zuiderparkweg. Maar daarvoor moet de Zuiderparkweg wel op de schop.

Daarom is vanaf 14 januari de Zuiderparkweg tussen de Slinge en de Oldegaarde in beide richtingen afgesloten voor het verkeer. De werkzaamheden duren twee maanden.

Aansluitend gaat het kruispunt Slinge-Zuiderparkweg dicht. De werkzaamheden op het kruispunt staan gepland vanaf 17 maart 2008. Het kruispunt wordt vier weken afgesloten.

Ook tussen het Hijkerveld en de Slinge wordt aan de Zuiderparkweg gewerkt. UPC en KPN werken vanaf 14 januari aan de kabels en leidingen op het Hijkerveld. Het werk wordt zo uitgevoerd, dat het Hijkerveld en het kruispunt Slinge-Zuiderparkweg niet gelijktijdig zijn afgesloten. De werkzaamheden op de Zuiderparkweg tussen de Slinge en het Hijkerveld worden gefaseerd uitgevoerd en duren tot eind juni 2008.

Verlengde Driemanssteeweg

Op 14 januari wordt ook gestart met de aanleg van het resterende deel van de Verlengde Driemanssteeweg. Hiervoor moet de locatie vrij zijn van obstakels. Als het gebied tot aan de Charloisse Lagedijk niet op tijd beschikbaar is, worden de werkzaamheden naar verwachting naar mei
2008 verschoven. De aanleg van de weg duurt ongeveer drie maanden.

Bouwverkeer

De aan- en afvoerroute van het bouwverkeer voor de Verlengde Driemanssteeweg loopt via de Zuiderparkweg, Oldegaarde, Groene Kruisweg en de Driemanssteeweg. Voor het bestemmingsverkeer betekent dit dat de wijken Zuidwijk en Pendrecht tijdens de werkzaamheden alleen bereikbaar zijn via de Slinge. De omleidingen worden op borden aangegeven.

Parkeren op de Zuiderparkweg is vanaf 14 januari 2008 niet meer mogelijk.

Openbaar vervoer

De buslijnen 64, 68 en 70 rijden een andere route tijdens de werkzaamheden op de Zuiderparkweg.


· Buslijn 70 rijdt vanaf Zuiderparkweg (Ahoy) de volgende route:
Oldegaarde - Meyenhage - Slinge richting Langenhorst;


· Buslijn 64/68 rijdt vanaf Zuiderparkweg (Ahoy) de volgende route:
Oldegaarde - Kerkwervesingel - Slinge richting Groene Kruisweg.

Zilveren Karel de Stoutespeld voor Teun Gelderblom

Op zaterdag 29 december speldde dagelijks bestuurder Ed Goverde een zilveren Karel de Stoutespeld op bij Teun Gelderbom.

Die dag nam Teun Gelderblom, eigenaar van Teuns Barbershop aan de Pleinweg, na 49 jaar afscheid van het kappersvak. In al die jaren stond hij midden in het sociale leven van Charlois. Zijn zaak was niet alleen kapperszaak maar tevens een sociaal trefpunt. Hij was ook 25 lid van de technische commissie van de Haarmodegroep Rotterdam, die in het Clemenshuis trainingen geeft aan kapper en kapsters.

Tevens maakt Teun Gelderblom al een kleine 20 jaar deel uit van de Raad van Elf van Carnavalsgroep De Boergoenzers, die domicilie houdt in het Clemenshuis. Ook hier draagt hij zijn steentje ruimschoots bij aan de contacten met de bewoners in de wijk.

Zestig jaar samen

Het echtpaar De Jong vierde op 24 december 2007 zijn 60-jarig huwelijksjubileum.

Meneer de Jong, afkomstig uit Pernis, en mevrouw de Jong, afkomstig uit Spangen, leerden elkaar in 1943 kennen op de pont richting Pernis. Daar kon mevrouw de Jong in de oorlog op de bon aardappelen ophalen. Als elektricien hielp meneer de Jong mee op de boot. Uit deze ontmoeting vloeide een huwelijk voort, dat op 24 december 1947 werd voltrokken in Vlissingen. Uit dit huwelijk kreeg het echtpaar twee dochters en drie zonen. Inmiddels is de familie uitgebreid met zeven kleinkinderen en zelfs drie achterkleinkinderen.

De heer en mevrouw Jong zijn 40 jaar lang actief lid geweest van het christelijk koor Zanglust in Pernis. Momenteel doet het paar geregeld mee aan de gezelschapsspellen in de Zuiderkroon.

Dagelijks bestuurder Ed Goverde ging het echtpaar feliciteren met een bos bloemen en een presentje.