Gemeente Brunssum

Openbare bekendmakingen deze week (9 - 15 januari 2008)

De wettelijk verplichte mededelingen die de gemeente elk week publiceert op de gemeentepagina's in Parelnieuws.

Wilt u oudere bekendmakingen raadplegen, ga dan naar het archief.
---

kapvergunning

Verleende kapvergunning

Burgemeester en wethouders van Brunssum maken bekend, dat de navolgende kapvergunningen zijn verleend aan:


- L.H.J. Helleman,Bodemplein 40, voor 4 dennen;


- P.V.M. van Kersschaver - Rongvaux, Servatiusstraat 43, voor 1 krulwilg;


- Algemene Bodemdienst Limburg b.v., voor 4 bomen staande nabij Treebeekplein rondom de appartementen aan de Sterrestraat;

Ingevolge de Algemene wet bestuursrecht kan iedere belanghebbende binnen 6 weken na de datum van verzending van dit besluit hiertegen een bezwaarschrift indienen bij het college van Burgemeester en Wethouders. Hoe u verder bezwaar kunt maken, leest u in `Hoe maakt u bezwaar?'.

Brunssum, 9 januari 2008.

Het college van Burgemeester en Wethouders van Brunssum,

krachtens mandaat,

Teamleider Civiele Techniek / Dienst Projecten,

ing. P.H. Bartels

---

besluiten awb
Verkeerscirculatieplan Centrum ter inzage

Het college van B&W heeft besloten om de huidige rijrichting van de Lindestraat, waarbij het verkeer het centrum verlaat, te handhaven. Dit besluit is genomen naar aanleiding van de inspraakreacties op de verkeersstudie Herziening Verkeerscirculatieplan Centrum (VCP), in september 2007. Het VCP zal nog aan de gemeenteraad ter goedkeuring worden voorgelegd.

In een VCP legt de gemeenteraad het verkeersbeleid vast voor een bepaald stadsgebied. Het eerste VCP voor het centrumgebied werd in 2000 vastgesteld, het jaar waarin de centrumring (Ir. Op den Kampstraat, Pastoor Savelbergstraat, Koutenveld, Raadhuisstraat) werd ingericht. Dat VCP, dat nog steeds van kracht is, is gericht op het zoveel mogelijk weren van doorgaand verkeer uit het centrum van Brunssum.

Inspraakreacties

Het college van B&W van Brunssum heeft in 2007 een nieuw Verkeerscirculatieplan voor het centrum van Brunssum vastgesteld. In de Herziening VCP 2007 is de doelstelling niet langer het terugdringen van verkeer, maar het maximaal bereikbaar maken van het centrum. Echter, in het nieuwe VCP mag de leefbaarheid van het centrum niet verslechteren ten opzichte van de huidige situatie: daarbij wordt nadrukkelijk gekeken naar bijvoorbeeld de geluidsoverlast. Een van de conclusies in de Herziening was dat een kering van de rijrichting van de Lindestraat tot de mogelijkheden behoorde. In augustus en september 2007 heeft dit plan vervolgens gedurende zes weken ter visie gelegen en is een inspraakavond gehouden.

Tijdens de inspraak zijn door de bewoners vooral opmerkingen gemaakt en suggesties gedaan in het kader van leefbaarheid (`sluipverkeer') en vermindering van het doorgaand verkeer. Toegezegd is dat het verkeerscirculatieplan op deze aspecten nogmaals geanalyseerd zou worden. Ook zou het keren van de rijrichting op de gehele centrumring is als nieuwe variant worden onderzocht.

Alternatieve oplossing

In de afgelopen maanden zijn de analyses en onderzoeken uitgevoerd. Conclusie is dat de huidige verkeerscirculatie op het gebied van milieu het beste resultaat geeft. Wat het sluipverkeer betreft, werd in de Herziening voorgesteld om problemen met sluipverkeer op te lossen met een andere rijrichting op de Lindestraat. Naar aanleiding van de inspraakreacties is ook een alternatieve oplossing onderzocht: het uitvoeren van infrastructurele maatregelen op de sluiproutes zelf. Uit het aanvullende onderzoek is gebleken dat deze oplossing duidelijk effect heeft. Het leidt zelfs tot een betere wering van het verkeer zonder bestemming centrum.

Op basis van deze resultaten heeft het college van Burgemeester en Wethouders besloten om het Verkeerscirculatieplan 2000 niet te wijzigen en de huidige verkeersstructuur (inclusief de rijrichting Lindestraat) te handhaven. Op de sluiproutes zullen infrastructurele maatregelen getroffen worden. De gemeenteraad van Brunssum moet nog met dit voorstel instemmen.

Inzage

De verkeersstudie Herziening Verkeerscirculatieplan Centrum ligt met ingang van woensdag 9 januari 2008 gedurende 6 weken voor eenieder ter inzage bij het loket Vergunningen in de gemeentewinkel aan het Lindeplein (u kunt de studie ook hier raadplegen). In deze periode kunnen zienswijzen worden ingebracht.

Brunssum, 9 januari 2008.


---