Politie Friesland

Politieberichten van woensdag 9 januari

Fryslân, 09-01-2008 o Politieberichten van dinsdag 8 januari 07.00 t/m woensdag 9 januari 07.00 uur

Makkinga: twee gewonden bij aanrijding
De politie heeft dinsdagochtend op de Twijtel een aanrijding afgehandeld, waarbij een 62-jarige automobiliste uit Oosterwolde gewond raakte. Vanuit de richting Oldeberkoop stak een 59-jarige automobilist uit Oldeberkoop de weg over. Hij zag hierbij een
62-jarige automobiliste uit Oosterwolde over het hoofd en aanrijding was het gevolg. De vrouw belandde met haar auto in een tuin tegen een rij bielzen. Omdat alle portieren van haar auto vast zaten, heeft de brandweer geassisteerd door de auto van de automobiliste open te knippen. De vrouw is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Heerenveen. Hierbij liep hij een lichte hoofdwond op waarvoor hij ter plaatse is behandeld. Door de botsing belandde de bestuurder uit Oldeberkoop met zijn auto half in de sloot. Hierbij liep hij een lichte hoofdwond op waarvoor hij ter plaatse is behandeld. De brandweer heeft de wegen schoongemaakt en beide autos zijn door een berger afgevoerd.

Wolvega: vernieling aan etalageruit door vuurwerk
De politie onderzoekt een vernieling van een winkelruit aan de Hoofdstraat Oost. Daar is in de nacht van dinsdag op woensdag een metalen prullenbak die voor de winkel stond door middel van zwaar vuurwerk opgeblazen. Door de kracht is de prullenbak uiteen geknald en door de etalageruit gevlogen. De prullenbak is achter in de zaak aangetroffen. Hierdoor zijn diverse goederen in de winkel, een kozijn en een aantal tegels beschadigd geraakt. De schade aan de goederen, de ruit, het kozijn en de tegels bedraagt enkele duizenden euros. Een
39-jarige man uit Wolvega deed aangifte.

Leeuwarden: diefstal mobiele telefoon
De politie onderzoekt een diefstal van een mobiele telefoon in de Menno van Coehoornstraat. Toen een 21-jarige inwoner van Leeuwarden vrijdag omstreeks 22.00 uur probeerde zijn telefoon op te starten, werd deze uit zijn handen gerukt. De verdachte vluchtte vervolgens door achter op een brommer te springen. De politie stelt een onderzoek in.

Drachten: inbraak woning
De politie onderzoekt een inbraak in een woning aan de Ludingakerke waarbij dinsdagochtend sieraden en een mobiele telefoon zijn weggenomen. Men drong de woning binnen door de toegangsdeur te forceren. De gehele woning werd doorzocht. Aangifte is gedaan door de
66-jarige inwoner van Drachten. De politie heeft een buurtonderzoek gehouden.

Wolvega: rijbewijs ingevorderd na forse snelheidsovertreding De politie heeft dinsdagochtend op de Steenwijkerweg het rijbewijs van een 27-jarige automobilist uit Meppel ingevorderd. De bestuurder passeerde een controle met de lasergun met 141 kilometer per uur, terwijl 80 kilometer per uur is toegestaan. De automobilist kreeg een stopteken, waarna zijn rijbewijs werd ingevorderd. Tevens werd er proces-verbaal opgemaakt.

Heerenveen: man valt van steiger
De politie heeft dinsdagmiddag geassisteerd bij het afhandelen van een ongeval op een bouwlocatie bij de Abe Lenstra Boulevard. Daar was een
33-jarige inwoner van Joure van circa zeven meter hoogte van een steiger gevallen. Niemand heeft gezien hoe het ongeval precies is gebeurd. Het slachtoffer heeft in ieder geval hoofd- en rugletsel. Het slachtoffer is ter plaatse gestabiliseerd door een arts en vervolgens met de traumahelikopter overgebracht naar het UMCG in Groningen. De arbeidsinspectie heeft het ongeval in onderzoek.

De Hoeve: snelheidscontrole
De politie heeft dinsdagmiddag van 14.30 uur tot 15.30 uur een snelheidscontrole gehouden op de Vinkegavaartweg. De controle werd gehouden omdat er op deze weg veel schoolgaande jeugd fiets. Tijdens de controle kregen vier bestuurders een bekeuring omdat ze sneller dan de toegestane 60 kilometer per uur reden, met als hoogst gemeten snelheid 91 kilometer per uur.

Grou: inbraak in bedrijf
De politie onderzoekt een inbraak in een bedrijf aan De Finnen. Tussen zaterdagmiddag en dinsdagmiddag kwam men na het forceren van een deur. Uit het bedrijfspand werden vijf rubberboten weggenomen. Namens het bedrijf deed een 24-jarige inwoner van Uitgeest aangifte.

Leeuwarden: diefstal uit woning
De politie onderzoekt een diefstal uit een woning aan de Mr. P.J. Troelstraweg. Omstreeks 18.30 uur belde een onbekende vrouw aan bij de woning van een 84-jarige inwoner van Leeuwarden. Met een smoes drong zei de woning binnen. De bewoner vertrouwde het niet en wilde met zijn telefoon om hulp gaan vragen. Hierbij werd de telefoon uit zijn hand getrokken, waarna de vrouw de woning verliet.

Leeuwarden: aanhouding verdachte na poging inbraak
De politie heeft woensdagochtend vroeg een 36-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden. Even daarvoor was geprobeerd in te breken in een horecagelegenheid aan het Herenwaltje. Aan de hand van het signalement kon de verdachte, na een korte achtervolging, door de politie in het Naauw worden aangehouden. De politie was met drie eenheden ter plaatse. Twee andere verdachten konden ontkomen. De politie heeft de zaak verder in onderzoek.