Ingezonden persbericht


W. P. Carey Group neemt instituut voor industrieel-/kantooronderzoek PerkinElmer in Finland over

NEW YORK, January 9/PRNewswire-FirstCall/ --

Beleggingsfirma W. P. Carey & Co. LLC (NYSE: WPC) heeft vandaag bekendgemaakt dat CPA(R):14, een niet verhandelde REIT-dochter in openbaar bezit, een instituut voor industrieel/kantooronderzoek in Turku, Finland heeft overgenomen voor ongeveer 10 miljoen euro.

Het instituut wordt op basis van een langetermijncontract verhuurd aan Wallac Oy, een dochter van PerkinElmer, Inc. De aankoop is een vervolg op de verkoop-leasebacktransactie van ongeveer 28 miljoen Euro, waarbij een aangrenzende onderzoeks- en productiefaciliteit betrokken was en die CPA(R):14 in 2001 met PerkinElmer heeft afgesloten. Beide percelen bevinden zich in de "Biovallei" van Turku - een stadsdeel dat bekend staat om de uitgebreide van wetenschappelijke, commerciële en biotech-gerelateerde activiteiten die daar plaatsvinden.

PerkinElmer is een vooraanstaand bedrijf op de internationale gezondheidswetenschappenmarkt. PerkinElmer is actief in 125 landen en biedt producten en diensten aan voor diverse toepassingen, zoals genetisch onderzoek, onderzoek naar en ontwikkeling van nieuwe geneesmiddelen, milieuonderzoek, celonderzoek en chemische analyse. De faciliteiten in Turku dienen als hoofdkwartier voor de genetische onderzoeksactiviteiten van PerkinElmer. Hier worden totaaloplossingen geboden voor neonataal, klinisch en prenataal genetisch onderzoek en diagnosestelling. Een aanzienlijk deel van de faciliteiten wordt tevens gebruikt voor Research & Development.

"We zijn al actief op de Finse verkoop-leaseback markt sinds onze eerste transactie met PerkinElmer in 2001," aldus Edward V. LaPuma, President van W. P. Carey International. "Sindsdien hebben we vele verkoop-leasebacktransacties afgesloten in heel Finland, en we zijn voortdurend op zoek naar nieuwe gelegenheden. Met de aankoop van deze tweede PerkinElmer-faciliteit bouwen we voort op de kracht van onze bestaande relatie, brengen we alle percelen samen onze één beheer en verhogen we de waarde van de percelen op de lange termijn. We verheugen ons op de samenwerking met PerkinElmer in de toekomst."

W. P. Carey & Co. LLC

W. P. Carey & Co. LLC werd opgericht in 1973 en is een vooraanstaande leverancier van langetermijn net-lease financiering voor bedrijven overal ter wereld. Met een kapitaal van US$ 9,7 miljard (EUR 6,8 miljard) aan activa en meer dan US$ 5 miljard (EUR 3,5 miljard) aan effecten, zijn het bedrijf en haar inkomsten genererende onroerend goedfondsen onder de naam CPA(R) gespecialiseerd in het helpen van bedrijven en particuliere effectenfirma's bij het benutten van het kapitaal dat is opgesloten in de onroerende goederen in hun bezit. De W. P. Carey Group bezit meer dan 850 commerciële en industriële percelen in 14 landen, die bij elkaar een oppervlakte beslaan van ongeveer 100 miljoen vierkante voet (30,5 miljoen vierkante meter).

www.wpcarey.com

Geïnteresseerden die via e-mail op de hoogte willen worden gehouden van de ontwikkelingen binnen en rondom W. P. Carey kunnen zich aanmelden op www.wpcarey.com/alerts.

Dit persbericht bevat uitspraken met betrekking tot de toekomst in de zin van de Federal Securities-wetten. Diverse factoren kunnen ervoor zorgen dat de werkelijke resultaten en prestaties van het bedrijf aanzienlijk afwijken van de verwachtingen. Tot deze risico's, trends en onzekerheden behoren het algemene economische klimaat, vraag en aanbod op het gebied van kantoor- en industriële percelen, het rentepeil, de beschikbaarheid van financiering, en andere risico's die zijn verbonden aan de aankoop en het bezit van onroerende goederen, waaronder het risico dat de huurders de huur niet betalen of de kosten hoger zijn dan verwacht. Voor meer informatie over factoren die gevolgen kunnen hebben voor het bedrijf, wordt verwezen naar de documenten die door het bedrijf zijn ingediend bij de Securities and Exchange Commission.

CONTACTPERSOON VAN HET BEDRIJF:
Kristina McMenamin
W. P. Carey & Co. LLC

+1-212-492-8995
kmcmenamin@wpcarey.com

CONTACTPERSOON VOOR DE PERS:
Nicole Marino
Financial Dynamics
telefoon: +44-(0)207-269-7238
nicole.marino@fd.com

Website: http://www.wpcarey.com
http://www.wpcarey.com/alerts

Source: W. P. Carey & Co. LLC

Kristina McMenamin van W. P. Carey & Co. LLC, +1-212-492-8995, kmcmenamin@wpcarey.com; Nicole Marino van Financial Dynamics voor W. P. Carey & Co. LLC, +44-(0)207-269-7238, nicole.marino@fd.com